Renovació del conveni amb la capital de Moçambic fins al 2025

Barcelona i Maputo renoven el seu acord de col·laboració, que dona continuïtat a l’actual i que ja és el quart d’aquestes característiques. En aquest cas, es focalitzarà sobretot en el desplegament de diversos projectes en l’àmbit del medi ambient, l’alimentació ecològica i l’agricultura periurbana, tenint molt en compte la perspectiva feminista.

31/05/2022 14:48 h

Ajuntament de Barcelona

Es revalida el Protocol d’amistat i cooperació amb Maputo. Un dels elements concrets sobre els quals es treballarà serà la xarxa de control de qualitat de l’aire urbà, ja que l’Agència de Salut Pública de Barcelona donarà suport al disseny de la xarxa de Moçambic.

Entre d’altres projectes, s’incidirà també en l’acompanyament per a la gestió del nou Mercat de Zimpeto.

Les relacions entre les dues ciutats es remunten a fa vint anys, quan la capital de Moçambic i bona part del país es van veure sacsejats per greus inundacions. La col·laboració es va concretar cinc anys després, i és durant aquests quinze anys que s’ha treballat de manera conjunta en àmbits molt diversos com la salut, la gestió de residus, la crisi climàtica, mercats, biblioteques i arxius o la resiliència urbana.

Visita a diversos projectes

Els darrers dies de maig i els primers de juny la quarta tinenta d’alcaldia i responsable de l’Àrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, visita Maputo i ha mantingut una reunió amb el president del Consell Municipal, Ernesto Comiche, que ha permès revalidar el Protocol d’amistat. A més, s’ha incidit en la importància de col·laborar en el disseny de la xarxa de qualitat de l’aire.

Aquest viatge també ha servit per visitar els projectes desenvolupats per entitats com Enginyeria Sense Fronteres, Arquitectura Sense Fronteres, la Creu Roja i l’Agència per a la Salut Reproductiva i Sexual de les Nacions Unides (UNFPA), que treballen, respectivament, en l’àmbit del desenvolupament sostenible, l’habitatge i els processos de parcel·lació i ordenació, l’atenció a dones víctimes de violència i els programes de lluita contra la violència de gènere.