Aquest Sant Jordi gaudiu del cinema!

El BCN Film Fest torna a la ciutat a l’abril, en un format del tot presencial i amb Charles Chaplin com a protagonista.

26/02/2021 17:50 h

Ajuntament de Barcelona

Sant Jordi sempre és l’oportunitat idònia per gaudir de la cultura a Barcelona. I encara que la tradició fa protagonistes els llibres i les roses, la ciutat us ofereix moltes més coses entorn del 23 d’abril: del 15 al 23 d’abril torna el Festival Internacional de Cinema de Barcelona – Sant Jordi.

Per cinquè any consecutiu, el conegut popularment com a BCN Film Fest oferirà més de cinquanta pel·lícules de tota mena de temes, a través de la divisió en sis grans seccions: Secció Oficial, Cinema amb Gràcia (per a les comèdies), Zona Oberta, Art en Pantalla (dedicada als documentals d’art), Imprescindibles (clàssics del cinema d’autor) i Japan by Cine Asia (secció dedicada al país convidat de l’edició). 

Dirigida per Conxita Casanovas, aquesta nova edició lluita per la recuperació de l’hàbit d’anar al cinema. Per aquest motiu, els Cinemes Verdi prepararan els escenaris per coronar-se com a espai cinematogràfic de confiança. Des de l’organització aposten per un format del tot presencial, amb projeccions que segueixin totes les mesures sociosanitàries pertinents.

De cognom, Chaplin

Enguany el Film Fest ret homenatge a Charles Chaplin, amb motiu del centenari del seu primer llargmetratge, The Kid. D’una banda, el disseny del cartell oficial mostra el protagonista de la pel·lícula, el petit Jackie Coogan, en una sala de cinema. El menut observa una pantalla amb ulls de fascinació i il·lustra el missatge reivindicatiu a favor del cinema que defensa el festival.

D’altra banda, el festival dedica la secció Imprescindibles a Chaplin, amb una àmplia retrospectiva de la seva filmografia que inclou deu pel·lícules i set curtmetratges. Alguns dels títols presents són Una mujer en París, La quimera de oro, Luces de la ciudad, Vida de perro, Al Sol, Un día de juerga, Vacaciones o El peregrino. Diversos centres cívics de la ciutat oferiran algunes d’aquestes projeccions.

L’esperit de Sant Jordi, molt present

El nom del festival no és pas casualitat. La iniciativa es fidelitza, any rere any, amb una de les tradicions més màgiques de Catalunya i ofereix pel·lícules entorn de l’eix temàtic cinema-literatura-història. A partir de la Secció Oficial, el festival celebra Sant Jordi amb la projecció d’adaptacions literàries, biopics de grans personalitats i esdeveniments històrics de rellevància. En formen part pel·lícules com Mamá María, Sombra, The Good Traitor o Yalda, a night for forgiveness.

Més enllà del cicle cinematogràfic, el festival suma al seu programa xerrades i col·loquis variats. Aquestes activitats alternatives seran gratuïtes i es faran públiques a partir del mes de març. Manteniu-vos connectats a la pàgina del BCN Fest i no us perdeu cap novetat sobre la programació!

Més informació

Etiquetes associades a la notícia