El Dansa Metropolitana 2024 porta la dansa urbana als escenaris

Arriba una nova edició del Dansa Metropolitana, que enguany porta el ball urbà a 12 municipis de l’àrea de Barcelona a través de 270 propostes i 107 espais. En total, la programació inclou 109 espectacles, 28 pel·lícules, 30 activitats paral·leles i 46 projectes educatius.

14/02/2024 17:58 h

Ajuntament de Barcelona

La setena edició del Dansa Metropolitana tindrà lloc durant el mes de març a Badalona, Barcelona, Cornellà, el Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Granollers, l’Hospitalet de Llobregat, Sabadell, Sant Cugat, Santa Coloma, Terrassa i Viladecans. Es tracta de l’únic projecte metropolità de cultura que aconsegueix aplegar els esforços de dotze municipis per buscar nous públics amb programació a l’espai públic, activitats gratuïtes, projectes educatius i programació internacional de qualitat, i és un dels més extensos i complets de l’Estat espanyol.

Com a novetat d’aquesta edició, amb el lema “Del carrer a l’escenari”, neix el projecte Artèries, que posa l’accent en la dansa urbana, entesa com a fenomen metropolità. Les danses urbanes faran de fil conductor del festival i serviran tant per acostar la dansa a tota la ciutadania com per celebrar el breakdance com esport olímpic.

La programació inclou espectacles d’artistes nacionals i internacionals. Entre les propostes internacionals destaquen Rachid Ouramdane i Olivier Dubois (França), la Sydney Dance Company (Austràlia), Sankofa Danzafro (Colòmbia), Xiexin Dance Theatre  (Xina) o Club Guy & Roni (Països Baixos), mentre que la representació de grups de l’Estat estarà encapçalada per companyies i artistes com María Pagés, Pablo Messiez, Colectivo Milímetro, Alberto Cortés i Luz Prado, entre altres.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades