La Festa Major de Sants torna amb cita prèvia i control d’aforament

Les activitats, que acabaran com a molt tard a les 00.30 hores, tindran com a espai central els jardins de Can Mantega, situats entre els carrers de Joan Güell, Violant d’Hongria, Rosés i el torrent de Perales. La celebració tindrà un format reduït de sis dies, durarà del 24 al 29 d’agost i estarà adaptada a la situació sanitària amb l’aplicació de tots els protocols vigents per garantir-hi la seguretat.

19/08/2021 11:42 h

Ajuntament de Barcelona

S’hi mantindrà el guarniment de carrers, que enguany serà aeri, en només vuit espais i sense concurs, i les tradicionals ofrenes a Sant Bartomeu, a l’església de Santa Maria de Sants i al mercat del barri. La circulació de vehicles quedarà tallada perquè no impedeixi o dificulti el pas dels vianants i així es puguin evitar les aglomeracions. Podeu consultar aquí les afectacions al trànsit que hi haurà.

Pel que fa al pregó, s’homenatjaran dos sectors clau durant la pandèmia: el sector sanitari, amb la directora del CAP Numància, Marta Sorribes; i el del comerç, amb el pastisser Joan Galimany, propietari d’un dels establiments més antics i emblemàtics del barri.

A més dels jardins de Can Mantega, la festa tindrà lloc en altres espais del barri com els jardins de la Rambla de Sants, on s’oferirà l’espectacle de foc estàtic dels Diables; La Lleialtat Santsenca, amb una exposició de cartells, i l’esplanada de darrere de l’antiga fàbrica dels Germans Climent, amb actuacions musicals i activitats infantils i familiars. Podeu consultar aquí la programació completa i fer la vostra reserva.

Estands antimasclistes i dispositius de neteja

La festa major disposarà d’un punt lila d’informació i assessorament per prevenir casos d’assetjament sexual i atendre i assessorar les persones que pateixin violències masclistes, LGTBI-fòbiques o sexuals a l’espai públic. Estarà situat a l’esplanada del darrere de l’antiga fàbrica dels Germans Climent.

A més, s’instal·laran una seixantena de lavabos mòbils, una tercera part dels quals seran adaptats, i es reforçarà el protocol de neteja dels carrers participants i del barri.

 

 

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades