L’Havana, ciutat convidada de la Mercè 2020

Durant quatre dies, del 24 al 27 de setembre, els carrers de Barcelona oferiran una mostra de la cultura vital de la capital cubana amb espectacles de teatre, dansa i música i projeccions cinematogràfiques. Una delegació de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) visitarà l’Havana durant aquest mes de gener per teixir complicitats institucionals i tancar algunes de les actuacions.

04/01/2020 10:23 h

Ajuntament de Barcelona

El programa de la ciutat convidada té per objectiu mostrar l’escena artística contemporània d’una ciutat amb la qual Barcelona comparteix una visió comuna sobre la cultura, la creativitat i l’art. Aquest projecte representa per a la ciutat de Barcelona una oportunitat excel·lent per enfortir el contacte amb l’Havana i els vincles amb tot el sector creatiu cubà.

Durant dècades, Barcelona i Cuba han gaudit d’una relació intensa que ha tingut un paper molt destacat en la configuració de la identitat de totes dues ciutats, i han establert profunds vincles culturals, socials i econòmics que encara són vigents.

L’Havana, que acaba de commemorar el 500 aniversari, és una ciutat amb una gran diversitat cultural, referent tant pel que fa a les expressions artístiques de caire més tradicional com als nous ritmes urbans llatins. La producció cultural de la capital cubana ha estat una de les claus de la seva projecció internacional.

La Mercè, un esdeveniment compartit des del 2007

És tradició que Barcelona convidi una ciutat a les Festes de la Mercè. El programa de la ciutat convidada es duu a terme des de l’any 2007 i vol mostrar expressions artístiques contemporànies de ciutats amb les quals Barcelona manté o vol mantenir vincles singulars d’amistat i cooperació.

Des de l’inici d’aquesta iniciativa han participat en el programa Medellín (2007), Quito (2008), Istanbul (2009), Dakar (2010), Sant Petersburg (2011), Mont-real (2012), Viena (2013), Estocolm (2014), Buenos Aires (2015), París (2016), Reykjavík (2017), Lisboa (2018) i Beirut (2019).

Etiquetes associades a la notícia