Torna la Setmana d’Arquitectura de Barcelona amb una edició des de casa

Del 7 al 17 de maig, la Setmana d’Arquitectura ofereix més d’un centenar d’activitats adaptades a un format virtual i convida la ciutadania a obrir una nova finestra per endinsar-se en el món de l’arquitectura sense sortir de casa, a través d’internet, xarxes, televisió i ràdio.

05/05/2020 13:09 h

Maria Urrero Allona

La Setmana d’Arquitectura torna amb una edició virtual per gaudir des de casa. Del 7 al 17 de maig tindrà lloc la quarta edició d’aquest esdeveniment compartit, que tornarà a oferir un ampli ventall d’activitats relacionades amb el món de l’arquitectura i el patrimoni arquitectònic de Barcelona.

L’edició del 2020 convida la ciutadania a obrir una nova finestra per endinsar-se en el món de l’arquitectura sense sortir dels entorns domèstics, a través d’internet, xarxes, televisió i ràdio. Hi haurà disponible una programació a distància amb més de cent actes entre conferències i trobades amb reproducció en línia, debats, visites virtuals a diferents espais de la ciutat i altres continguts nascuts de les noves fronteres que està generant la situació actual.

Amb aquest nou format, la Setmana d’Arquitectura esdevé un punt de trobada d’activitats relacionades amb el món de l’arquitectura i la ciutat, més enllà de les fronteres físiques, disciplinàries i territorials. L’objectiu és estimular la reflexió sobre l’entorn construït de les ciutats i el seu valor a través de la difusió de l’activitat arquitectònica, el coneixement, l’experiència i el debat.

L’espai convidat de l’edició 2020 és el litoral de la ciutat, a través del qual es proposa una reflexió col·lectiva sobre la ciutat arran de l’aigua, els grans espais litorals i portuaris i les oportunitats de canvi i conflicte que s’hi generen.

I s’hi afegeix un altre protagonista tan inesperat com poc visibilitzat fins ara: l’espai domèstic, molt present i visible en les vides quotidianes, però també en els àmbits públics durant les darreres setmanes.

Un dels actes destacats en aquest àmbit serà un debat titulat “El valor de l’arquitectura, el valor de la ciutat”, que abordarà la rellevància que prenen conceptes com l’espai públic, l’arquitectura, el model urbà i la qualitat dels habitatges en la situació d’estat d’alarma i confinament actual. Tindrà lloc el dimarts 12 de maig, a les 18.00 hores, i hi participaran la segona tinenta d’alcaldia, Janet Sanz; la degana del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC), Assumpció Puig, i els arquitectes Juli Capella i Olga Subirós. Es podrà seguir a través de l’enllaç següent: https://www.youtube.com/wwwbcncat.

La Setmana d’Arquitectura és una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Barcelona, el COAC i la Fundació Mies van der Rohe, en col·laboració amb Barcelona Building Construmat i Arquin-FAD. Té per objectiu contribuir a reforçar el valor que té l’entorn urbà construït per a la ciutadania a través de la difusió de l’activitat arquitectònica i el coneixement.

De nou, la Setmana d’Arquitectura ofereix un web complet en què es pot consultar tota la programació i la informació de cadascuna de les activitats: https://www.barcelona.cat/setmanadarquitectura/.