Gràcia presentarà l’Ateneu de Fabricació Digital amb una jornada de portes obertes

Aquest espai de creació i formació vinculat a les noves tecnologies celebrarà una jornada de portes obertes el 14 de maig

05/05/2022 13:18 h

Egoitz Gago Palacios

 

L’Ateneu de Fabricació de Gràcia és un espai de creació i formació vinculat a les noves tecnologies i, en especial, a la fabricació digital en 3D. L’equipament disposa de programari i d’eines que permeten a totes les persones interessades implicar-se en un laboratori on poden fer realitat projectes innovadors dels àmbits de la producció digital, el sector tèxtil, la moda i els biomaterials.

L’Ateneu ofereix serveis de suport a la fabricació digital, a la realització de prototipus, a programes educatius dirigits a la comunitat educativa, a la divulgació tecnològica i a l’atenció a les demandes dels agents socials, associacions i entitats.

Per fer-ho, està equipat amb maquinària diversa, como ara una bordadora digital i màquines de cosir, màquines d’impressió 3D, material de programació, una màquina de tall làser, fresadores, una talladora de vinils, un torn de fusta, soldador i escàner 3D.

Situat en una antiga nau industrial remodelada al número 8 del carrer del Perill, l’Ateneu de Fabricació Digital de Gràcia és el cinquè equipament de la xarxa d’ateneus de Barcelona. L’espai es va posar en marxa durant la pandèmia, però la situació sanitària havia impedit la realització de cap presentació.

Per aquest motiu, el proper dissabte 14 de maig, l’equipament donarà a conèixer la seva oferta a la societat amb una jornada de portes obertes que inclourà visites guiades, música digital, jocs, desfilades i tallers.

La programació de la jornada és la següent:

De 10.30 a 13.30: Visites guiades i animació al carrer del Perill amb:

  • Música digital per part de Rock in the Tech Project.
  • Jocs inclusius per a infants i adults (memòria, dòmino, parxís i quatre en ratlla) organitzats per l’Ateneu de fabricació de les Corts.

D’11.00 a 13.30: Tallers de fabricació:

  • Construccions d’estructures efímeres lliures amb materials sostenibles, organitzat per l’Ateneu de fabricació Fàbrica del Sol.
  • Experimentació artística amb residus de la talladora làser, organitzat per l’Ateneu de fabricació Parc tecnològic.
  • Patrons i muntatge de vestits de paper, organitzar per Pedra, paper, tisores.

12.00: Parlaments.

12.15: Desfilada ‘2L4W Too late for wasting’, de l’Escola d’Art La Industrial.

12.30: Continuació de les visites guiades, jocs inclusius, música i els tallers.

13.30: Fi de la jornada.

Etiquetes associades a la notícia