El barri de la Teixonera tindrà una nova escola bressol municipal

El nou centre educatiu tindrà dues línies i un espai familiar de criança municipal i, a més, serà un equipament obert al barri. El projecte suposarà una inversió de 3,5 milions d’euros, i es preveu que les obres comencin el febrer del 2022, amb la perspectiva de tenir l’escola acabada el setembre del 2023.

03/06/2021 12:36 h

Ajuntament de Barcelona

La nova escola bressol es construirà al solar municipal situat al carrer d’Arenys, 83, al barri de la Teixonera, i té una superfície de 1.985 metres quadrats. El projecte, ja finalitzat, està pendent del tràmit de licitació de les obres, que tindrà lloc la primera setmana de juliol.

L’edifici tindrà tres nivells, en els quals dos seran els espais de l’escola bressol, i a l’últim, que tindrà accés directe des del jardí posterior, s’hi ubicaran els serveis de l’espai familiar de criança municipal.

Pel que fa als espais exteriors, el nou centre educatiu disposarà d’una terrassa de 165 metres quadrats a la primera planta i un pati amb arbrat a la planta baixa de 250 metres quadrats, tots dos orientats al sud.

Xarxa municipal d’escoles bressol

Barcelona té actualment 102 centres municipals; el curs que ve s’incrementaran i passaran a ser 103, amb la incorporació de la nova escola Els Gats, del carrer de Roger, al barri de Sants-Badal, al districte de Sants-Montjuïc.

Continuar ampliant l’oferta municipal és un dels grans reptes; per això en els propers quatre anys s’ampliarà la xarxa municipal als territoris amb més falta de places, de manera que el 2024 la xarxa municipal tindrà un mínim de 115 centres i oferirà un total de 9.500 places d’escolarització, al voltant de mil places més que actualment.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades