El curs vinent hi haurà tres nous centres públics

El curs 2023-2024 començarà amb un nou centre de secundària, l’Institut Vallcarca, i dos nous centres que s’incorporen a la xarxa pública, l’Institut Escola Sant Felip Neri i l’Escola Segre. Aquest és el segon any que l’oferta de places s’adaptarà a la disminució prevista de 366 d’alumnes i així s’ajustaran les ràtios a les necessitats d’escolarització de cada zona educativa.

24/02/2023 16:56 h

Cristina Suárez

Educació infantil 3

L’oferta inicial de places per al curs 2023-2024 a educació infantil 3 és d’11.821 (5.801 en centres públics i 6.020 en centres concertats), i es preveu una demanda de 10.416. Aquestes places estan distribuïdes en 179 centres públics (amb 278 grups) i 147 concertats (amb 274 grups).

El curs vinent s’incorporaran a la xarxa pública l’Escola Sant Felip Neri, a Ciutat Vella, com a Institut Escola Sant Felip Neri, i l’Escola Mare de Déu de la Soledat, a Sant Andreu, com a Escola Segre. Totes dues donaran resposta a la necessitat d’escola pública en dos districtes amb una demanda creixent.

Educació secundària obligatòria

A primer d’ESO l’oferta inicial és de 14.315 places (5.495 places en centres públics i 8.820 en centres concertats). Com a novetat, entrarà en funcionament el nou Institut Vallcarca, amb dues línies, que s’ubicarà provisionalment a l’equipament de l’Escola Pare Poveda, i l’Institut Escola Sant Felip Neri, a Ciutat Vella, s’incorpora a la xarxa pública amb un grup. A més, es crea un grup addicional a l’Institut Flos i Calcat, a Nou Barris, i l’Institut Escola Londres, a l’Eixample, recupera una línia.

Pel que fa a les adscripcions, es continua treballant en la simplificació dels instituts adscrits per millorar la continuïtat dels projectes pedagògics de les escoles en el pas de primària a secundària. Es vol que el curs 2024-2025 el 96% de les escoles estiguin adscrites a dos o tres centres de secundària i que un d’ells sigui l’institut de referència.

Igualtat d’oportunitats

Una de les novetats del procés de preinscripció per garantir les mateixes oportunitats educatives a tot l’alumnat és la reserva diferenciada d’alumnes amb necessitats específiques de suport educatiu, ja sigui per salut o per vulnerabilitat.

La preinscripció serà telemàtica i tindrà lloc del 6 al 20 de març, per al segon cicle d’educació infantil i primària, i del 8 al 20 de març, per a l’educació secundària obligatòria.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades