Iniciativa per incorporar la ciència computacional a les escoles

En societats eminentment digitals, el present, cada vegada més, però sobretot el futur assenyalen els coneixements en programació i ciència computacional com a requisits que de manera quasi ineludible seran molt demanats en el mercat de treball. Conscients d’aquesta realitat, és en aquest context on s’emmarca el conveni de col·laboració signat a través de Barcelona Activa i amb l’entitat sense ànim de lucre amb base als Estats Units Code.org per incorporar aquestes matèries als nous plans d’estudis de les escoles.

25/10/2021 17:56 h

Ajuntament de Barcelona

El consistori destinarà 100.000 euros durant el 2022 i també el 2023 per implementar aquest pla i tenir accés als continguts, aprenentatges i ambaixadors d’aquesta entitat, la finalitat de la qual és permetre que el màxim nombre possible d’escoles del món tinguin accés a incorporar la ciència computacional als currículums acadèmics. A més, l’estudi d’aquesta matèria permet desenvolupar habilitats que també seran fonamentals en l’ocupació del futur, com són la lògica, el pensament crític, la resolució de problemes i la creativitat.

Aquesta iniciativa s’ha presentat aquest 25 d’octubre, amb la finalitat que nens i nenes incorporin coneixements de ciència computacional. El conveni també inclou la creació d’un observatori a Barcelona focalitzat en aquesta ciència, també amb un altre propòsit com és multiplicar els continguts en català en llenguatge de programació. Aquesta mesura, a més, se suma a totes les ja incloses en l’estratègia Barcelona Green Deal, que vol situar la ciutat com a capital digital.

També, en aquesta línia, s’ha impulsat la mesura de govern “Barcelona ciutat de talent”, que vol reforçar, desenvolupar i atraure talent a la ciutat.

Etiquetes associades a la notícia