La formació dual arriba a les 103 escoles bressol municipals

Aquest curs 2022-2023 la formació professional dual s’ha implantat a totes les escoles bressol municipals de Barcelona. Aquest fet consolida un model formatiu que va néixer fa una dècada i que s’ha anat incorporant de manera progressiva i amb èxit a totes les escoles d’educació infantil.

17/10/2022 13:13 h

Ajuntament de Barcelona

A més de la funció educativa per a infants d’entre 0 i 3 anys, les 103 escoles bressol municipals (EBM) ja són, també, centres de formació per a un nombre equivalent d’estudiants del cicle formatiu de grau superior en educació infantil de set centres educatius de secundària: l’Institut Ferran Tallada, l’Institut Salvaldor Seguí, l’Institut Miquel Tarradell, l’Escola Tecnicoprofessional Xavier, el centre Bemen 3, el Centre López Vicunya i l’Escola Solc Nou. Fins ara les escoles bressol municipals han format 748 alumnes.

El model de formació professional dual consisteix a rebre una part de la formació mitjançant activitats formatives i productives a les empreses, i es va iniciar a Catalunya el curs 2012-2013. Aquell mateix any, des del consistori es va començar a treballar en la implantació del projecte en diverses escoles de la xarxa d’EBM.

El salt que es produeix amb la incorporació de tots els centres d’educació infantil públics de la ciutat en el projecte de formació dual implica també un augment del pressupost, que passa de 180.000 euros per curs a 376.000 euros. El pressupost cobreix també les beques amb les quals s’acompanya la formació, ja que l’etapa corresponent al segon curs és remunerada.

Etiquetes associades a la notícia