Us informem que per tasques de millora en les infraestructures tecnològiques de l'Ajuntament de Barcelona, aquest cap de setmana la Seu Electrònica, Guia BCN, l'Oficina Virtual de Tràmits, el Servei d'Atenció en Línia al Ciutadà i l'Agenda 500 estaran fora de servei. També es poden veure afectats altres serveis d'aquest web.

L'horari previst d'aquesta actuació és des de dissabte, a les 15.00 hores, fins dilluns, a les 00.00 hores.

Disculpeu les molèsties que us puguem ocasionar.

L’Escola de Segona Oportunitat per a joves que ni estudien ni treballen obrirà al setembre

El centre, de titularitat pública, oferirà formació en sis àmbits a trenta joves d’entre 16 i 24 anys que ni estudien ni treballen perquè puguin tornar a estudiar o incorporar-se al mercat laboral amb un grau d’especialització.

01/07/2019 20:17 h

Ajuntament de Barcelona

Els Salesians Sant Jordi i la Fundació El Llindar són les entitats encarregades de gestionar el centre. Les dues entitats ja tenen escoles de segona oportunitat a Catalunya acreditades per la Xarxa Espanyola d’Escoles de Segona Oportunitat.

L’objectiu de l’escola, situada al barri de Navas, a Sant Andreu, és escolaritzar joves d’entre 16 i 24 anys que ni estudien ni treballen perquè puguin tornar a estudiar o per ajudar-los a incorporar-se al mercat laboral després d’haver-se especialitzat.

Dos cursos gratuïts

La formació tindrà una durada màxima de dos anys i serà totalment gratuïta. Durant el primer curs es farà formació a mida i durant el segon els alumnes cursaran estudis per professionalitzar-se, com ara programes de formació, cicles formatius de grau mitjà o certificats de professionalitat.

Els joves podran especialitzar-se en sis àmbits:

 • Hoteleria i turisme
 • Comerç i màrqueting
 • Electricitat i electrònica
 • Serveis socioculturals
 • Activitats físiques i esportives
 • Informació i comunicacions

El projecte té un vessant educatiu i també d’acompanyament personal i d’orientació per oferir als joves una atenció integral. Els itineraris combinaran formació tecnicoprofessional amb recursos per treballar competències bàsiques, transversals i de suport a la inserció laboral.

Fases

 • Diagnosi: Els joves identificaran les seves preferències i reconeixeran les seves competències per tal de definir el pla personal de treball.
 • Apoderament: Se centrarà a identificar les capacitats dels joves i les necessitats que tenen de cara al futur professional.
 • Definició del pla personal de treball.
 • Tutoria: Cada jove tindrà assignat un educador de referència durant un mínim de dues hores a la setmana per tractar les dificultats en la trajectòria personal i educativa.
 • Formació en competències bàsiques: Es reforçaran les competències bàsiques com les matemàtiques i la lectoescriptura.
 • Formació tecnicoprofessional: Aquesta fase dependrà de si l’alumne decideix tornar a la formació reglada o començar una formació tecnicoprofessional. Si opta per tornar a l’ESO, s’acordarà amb el Consorci d’Educació el camí a fer. Si decideix començar una formació tècnica, l’Escola de Segona Oportunitat l’orientarà sobre on pot fer-la.

 

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades