Ada Colau liderarà a Europa la xarxa mundial de ciutats contra el canvi climàtic

L’alcaldessa assumeix la vicepresidència europea de la Comissió Directiva del C40 i pren el relleu de l’alcalde de Londres, Sadiq Khan. El càrrec el compartirà amb Giuseppe Sala, l’alcalde de Milà. El nomenament reconeix i reforça el lideratge de Barcelona entre les ciutats referents al món pel que fa a la lluita contra l’emergència climàtica, amb projectes que han cridat l’atenció a escala mundial com el Pla Clima, la Superilla Barcelona, “Protegim les escoles” o la comercialitzadora Barcelona Energia.

21/07/2021 13:21 h

Ajuntament de Barcelona

Els municipis membres de la C40 representen 700 milions de persones i una quarta part de l’economia mundial. A través de la col·laboració i la innovació, els representants polítics que en formen part es comprometen a complir amb els Acords de París: limitar l’escalfament global del planeta i construir comunitats més saludables i equitatives.

Projectes municipals contra el canvi climàtic de referència internacional

El Pla Clima 2018-2030 és el full de ruta específic per abordar l’emergència climàtica a la ciutat. Té com a objectiu rebaixar les emissions per cada veí en un 45% de cara a l’any 2030. El pla, format per quatre eixos principals (mitigació, adaptació, acció ciutadana i justícia climàtica), va ser premiat pel Pacte d’alcaldes i alcaldesses pel clima i l’energia com la millor iniciativa de les grans ciutats europees.

També s’han convertit en referències internacionals el projecte Superilla Barcelona i el programa “Protegim les escoles”, que sumen esforços per transformar la ciutat en un espai més segur i saludable, reduir els fums i la presència del vehicle privat i generar espais públics per a la trobada veïnal, el passeig i els jocs dels infants.

Enguany, a més, Barcelona és la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible. S’hi estan desenvolupant més de noranta projectes i polítiques de foment de l’alimentació sostenible i una programació que s’estendrà des del començament de l’any fins al desembre.

El càrrec que assumirà l’alcaldessa a la C40 se suma al de portaveu a les Nacions Unides de CGLU, la principal xarxa mundial de ciutats.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades