Crida a l’aliança global des de les Nacions Unides per combatre l’emergència climàtica

L’alcaldessa, Ada Colau, crida a passar de les declaracions a l’acció per fer front a l’emergència climàtica. En la seva intervenció a les Nacions Unides, ha demanat una aliança global liderada per l’Organització de les Nacions Unides (ONU) per fer més efectives les actuacions i aturar les polítiques d’especulació i de mort.

25/09/2019 17:01 h

Ajuntament de Barcelona

Aquesta setmana s’ha celebrat a les Nacions Unides la cimera mundial sobre l’emergència climàtica, que reuneix els principals caps d’estat i de govern i les grans ciutats del món.

L’any 2050 es preveu que hi haurà 140 milions de refugiats pel canvi climàtic, i actualment les ciutats, que tenen pocs recursos, són les executores principals de les mesures per assolir els objectius de desenvolupament sostenible acordats a l’Agenda 2030, que té el compromís de l’Ajuntament de Barcelona.

Davant d’aquest escenari, l’alcaldessa demana:

  • Accelerar l’agenda d’accions.
  • Una aliança estable de coordinació i finançament entre estats i ciutats.
  • Unes Nacions Unides amb sobirania real per liderar les actuacions.
  • Un canvi en el model econòmic actual, especulatiu i depredador.

Barcelona, ciutat convidada

Les Nacions Unides han convidat Barcelona a aquesta cimera en reconeixement a les polítiques que es desenvolupen a la ciutat per fer front a l’emergència climàtica i lluitar contra la contaminació.

L’any vinent es decretarà l’emergència climàtica a la ciutat. Per fer-hi front, el Govern municipal activarà aquesta tardor un paquet de mesures urgents que inclou els àmbits de la mobilitat, l’urbanisme, els entorns escolars, l’energia i la gestió de residus.

A més, l’1 de gener de 2020 s’implementarà la zona de baixes emissions permanent, que prohibirà la circulació dels vehicles més contaminants. La mesura afectarà 125.000 vehicles en els pròxims quatre anys i permetrà reduir en un 30% les emissions de NO2, que són la font de contaminació atmosfèrica principal i cada any provoquen la mort prematura de 350 persones.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades