Nova convocatòria de subvencions pel clima

Oberta la segona convocatòria de les subvencions pel clima 2020 per a projectes col·lectius en àmbits com ara l'estalvi energètic, el foment del verd, la mobilitat sostenible o la gestió de residus, entre d'altres. Les entitats interessades a presentar les seves propostes poden fer-ho des d'avui i fins al dia 26 de juliol.

28/06/2020 12:13 h

Ajuntament de Barcelona

Les subvencions pel clima busquen incentivar projectes que contribueixin a la lluita contra l’emergència climàtica que viu la ciutat i trobar solucions per assolir els objectius que s’estableixen tant a la Declaració d’emergència climàtica com al Pla Clima, per, d’una banda, potenciar la implicació ciutadana i donar suport a projectes col·lectius en aquest àmbit, i, de l’altra, el treball en processos de cocreació amb diverses entitats.

La subvenció podrà cobrir fins a un 80% del cost del projecte amb un màxim de 20.000 euros, i s’haurà de desenvolupar la proposta amb un termini màxim de 12 mesos. Les propostes es poden presentar fins al 26 de juliol només per via telemàtica a través de la seu electrònica de l’Ajuntament de Barcelona, seguint totes les instruccions indicades al tràmit.

Per valorar les propostes, es tindrà en compte el nombre d’integrants de l’agrupació, els objectius, la gestió i organització del projecte. També es valorarà l’estratègia d’ambientalització associada, la comunicació prevista i la contribució al marc de treball que marca la Declaració d’emergència climàtica i el Pla Clima.

Per presentar-se a la convocatòria, en cada projecte ha d’haver-hi implicació de com a mínim tres entitats jurídiques. Malgrat l’agrupació d’entitats, cada iniciativa definirà un únic interlocutor i el lideratge serà d’una entitat que sigui membre de la xarxa Barcelona + Sostenible.

La primera convocatòria, que es va fer l’any 2018, va permetre desenvolupar fins a onze projectes en diferents àmbits com ara la mobilitat sostenible, la gestió de residus i l’economia circular, el foment del verd i la millora energètica, i la lluita contra la pobresa energètica.

El proper dijous 9 de juliol hi ha prevista una trobada virtual informativa per resoldre dubtes.  Cal inscripció prèvia.

Més informació al web Barcelona pel Clima i al web de B+S.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia