Amunt Persianes, Horta-Guinardó!

14 establiments han aixecat persiana entre 2018 i 2022 per primer cop al Districte, gràcies als ajuts Amunt Persianes - Impulsem el que Fas. A més, 22 comerços ja existents han rebut ajudes per a millores.

20/03/2023 13:45 h

Districte Horta-Guinardó

La lluita contra la desertització comercial, el suport a l’empresa i l’emprenedoria a peu de carrer i el foment de barris vius econòmicament i socialment són objectius municipals que comporten un repte en temps d’incertesa econòmica, digitalització i canvis d’hàbits de compra. Amb els ajuts Amunt Persianes – Impulsem el que Fas, a Horta-Guinardó 36 propostes de comerç, restauració i serveis a peu de carrer han rebut suport econòmic.

A tot Barcelona, entre 2018 i 2022 s’ha atorgat un total de 126 ajuts a projectes d’obertura de nova activitat econòmica a locals en planta baixa, amb una despesa global de més de dos milions d’euros i una mitjana de 18.000€ per projecte.

Quant als ajuts específics per a millores en comerços ja en funcionament, va ser una línia incorporada al 2022, en el marc de Pla de Barris, amb 90 ajuts atorgats per a tota la ciutat, un pressupost global de 480.000€ i uns 5.300€ per establiment.

A banda d’aquests ajuts per a instal·lar nova activitat econòmica en locals de planta baixa, l’Estratègia municipal Amunt Persianes treballa en altres mesures d’activació de locals com la Convocatòria de la Xarxa de Locals Municipals, a preus per sota de mercat i altres condicions avantatjoses. Horta-Guinardó compta amb quatre locals municipals ofertats en aquesta convocatòria, el període de presentació de propostes es va tancar el 24 de febrer i en els propers mesos tindrà lloc la valoració i adjudicació de projectes. D’altra banda, en les properes setmanes Barcelona Activa té previst activar Intermedia Locals, un servei d’intermediació del lloguer entre privats.