La creació d’empreses amb el suport municipal creix un 30% el 2018

Barcelona Activa tanca l’any amb un increment notable d’empreses creades amb el seu acompanyament. Al final del 2018 hi ha aproximadament sis-centes noves iniciatives emparades per l’Oficina d’Atenció a l’Empresa, un 30% més que el 2017. L’augment, especialment intens en els sectors estratègics de l’economia barcelonina, va acompanyat d’un increment de tres punts de la creació d’empreses per dones.

31/12/2018 15:35 h

Ajuntament de Barcelona

Barcelona Activa, l’entitat municipal de desenvolupament local i econòmic de l’Ajuntament, preveu tancar el 2018 amb més de sis-centes constitucions, a través de l’Oficina d’Atenció a les Empreses, la qual cosa suposa un increment de més d’un 30% que l’any anterior.

Diversitat i sectors estratègics

Els sectors més representatius triats a l’hora d’obrir els nous negocis reflecteixen la diversitat del teixit empresarial de la ciutat: 15% comerç, 14% producció creativa, 13% serveis a les empreses, 11% hosteleria, oci i turisme, 10% TIC i 10% serveis a les persones.

Alhora, gairebé el 35% de les constitucions se situen en els cinc sectors estratègics de l’economia barcelonina: economia digital, indústria manufacturera, economia verda, indústries creatives i culturals i salut i ciències de la vida.

Dones i persones autònomes

Pel que fa a la forma jurídica d’aquestes noves creacions, en aquest organisme ha augmentat lleugerament la constitució de societats limitades en un 3%, i també s’ha incrementat un 44% la de les persones autònomes. El 43% de les persones promotores de les noves constitucions són dones (el 40% el 2017).

En els últims deu anys, aquesta plataforma a través de Barcelona Activa, ha donat suport a la constitució de més de 3.500 empreses.

Etiquetes associades a la notícia