Medalles per al món de l’esport i la cultura, al Plenari municipal

El Plenari del Consell Municipal ha aprovat atorgar la Medalla d’Or al mèrit esportiu al periodista esportiu Joaquim Maria Puyal, i les Medalles d’Or al mèrit cultural a Assumpció Malagarriga, Jorge Herralde, Maria Dolors Bonal i Pere Portabella. L’atorgament de les Medalles d’Or ha estat aprovat per tots els grups municipals.

21/12/2018 17:38 h

Ajuntament de Barcelona

Homenatge a l’esport en català

Joaquim Maria Puyal ha estat guardonat pels més de quaranta anys de trajectòria professional en el món de les retransmissions de futbol en català i per ser-ne pioner i un referent cultural. El Ple l’ha destacat per la seva capacitat de treball en equip i com a mestre de periodistes, promotor de l’ètica de l’esport mitjançant les narracions esportives.

El valor de la cultura

L’èxit de la cultura sovint va lligat a noms propis que treballen per fer créixer projectes, per ajudar les persones o per fer de la ciutat un referent. El Plenari del Consell Municipal ha volgut retre homenatge a quatre figures de pes en diferents àmbits de la cultura catalana.

La directora de “L’Auditori: Educa”, Assumpció Malagarriga, ha rebut la Medalla d’Or per la seva tasca en la difusió del coneixement i l’educació musical de la ciutat, i la seva contribució a fer créixer el prestigi internacional de la Barcelona com a capital cultural i educativa.

La ciutat de Barcelona és també una de les capitals editorials del món, i en part ho és pel paper decisiu de l’editor i escriptor Jorge Herralde, que ha ajudat a enriquir l’àmbit intel·lectual de la ciutat com a director i fundador de l’Editorial Anagrama.

La pedagoga musical Maria Dolors Bonal també ha estat homenatjada amb la Medalla d’Or al mèrit cultural pel seu compromís amb l’ús de la música com a eina d’interpretació i transformació social que fuig dels cànons limitadors i obre les disciplines artístiques musicals i d’arts escèniques a una gran part de la societat.

Pere Portabella, director, guionista i productor, ha estat reconegut pel seu compromís cívic, polític i cultural, i per la creació d’un llenguatge innovador que ha influït generacions senceres de cineastes catalans i que l’ha convertit en tot un referent.

Etiquetes associades a la notícia