Alencop, recollida a domicili d’electrodomèstics i ferralla

18/10/2016 06:45 h

Eduard de Vicente

La cooperativa Alencop ofereix un servei gratuït de recollida a domicili de tota mena de d’electrodomèstics i ferralla, i una tasca de sensibilització i informació a la ciutadania sobre criteris de recollida selectiva.

Alencop és una nova cooperativa d’iniciativa social creada per donar resposta a un problema de recollida i tractament de residus en els entorns urbans i per garantir unes condicions de vida digna d’un col·lectiu en situació de vulnerabilitat. Alencop ofereix un servei de recollida de manera professionalitzada amb la cooperació d’altres agents implicats.

L’objectiu social de la cooperativa és abordar de manera integral les necessitats bàsiques i d’ocupació, formació i habitatge, mitjançant un model d’activitat socioeconòmica cooperatiu, amb el protagonisme de les persones sòcies i del territori on s’insereix la cooperativa.

El seu horari d’atenció i de recollida de material és de dilluns a divendres de 9 a 20 h i dissabtes de 9 a 15 h. El servei es pot sol·licitar per telèfon al 936 119 201 o enviant un correu electrònic a info@alencop.coop. El servei és gratuït i la recollida es fa amb bicicletes o furgoneta, segons el volum del material que s’hagi de recollir. Per a les empreses i entitats, hi ha la possibilitat d’ajustar el servei a les seves necessitats, per això cal concertar una trobada comercial prèvia.

QUINS MATERIALS RECULLEN?

Ferros i derivats: aixeteria, alumini d’estructures de pladur, banyeres, bicicletes, cables elèctrics, cadires, cadenats, claus, eines de treball agrícola, endolls i interruptors, escales metàl·liques, estris de cuina: coberts, fogons, paelles…, mobiliari metàl·lic: auxiliars, bany, calaixos per verdura, mobles de despatx…, prestatgeries, somiers.

Piles i bateries: bateries aparells electrònics, bateries mòbils, piles de botó, piles de totes mides, piles recarregables.

Residus d’aparells elèctrics i electrònics (RAEES): agendes electròniques, altaveus, aparells d’aire condicionat, aparells de música, assecadores, auriculars, calderes, forns, joguines electròniques, mòbils, neveres, ordinadors, petits electrodomèstics: torradora, minipimer, batedora, liquadora…, rentadores, rentavaixelles, tauletes tàctils, termos d’aigua calenta, TV.

Lumínics: bombetes halògenes, bombetes LED, fluorescents.

Si teniu algun altre residu que no surti a la llista, podeu posar-vos en contacte amb Alencop per consultar-ne la recollida.