Més de 10.000 persones ateses als estands antimasclistes municipals

Els estands antimasclistes de la Mercè i del front marítim es consoliden com a punts de referència per informar i actuar davant assetjaments i agressions sexuals, amb un total de 10.286 persones ateses. Les dones menors de 25 anys són les principals usuàries d’aquest servei municipal, format per tècniques d’igualtat i treballadores socials.

27/09/2019 11:23 h

Ajuntament de Barcelona

Amb l’objectiu d’informar i sensibilitzar sobre la violència masclista i atendre situacions d’assetjament o agressió sexual, els estands antimasclistes s’han instal·lat aquest estiu a la zona d’oci nocturn del front marítim i als dos espais amb més afluència de gent a la nit durant la Mercè. En total, els tres punts han registrat 10.286 contactes, el 71% dels quals han estat de dones i el 29% restant d’homes. Pel que fa a les dones, cal destacar que la majoria han estat joves de menys de 25 anys.

La majoria dels usuaris i les usuàries que s’han adreçat a l’estand antimasclista ho han fet per informar-se o per explicar una situació de violència masclista viscuda en el passat. En 21 casos s’ha dut a terme, en el marc de la festa, una intervenció vinculada a assetjaments masclistes, com acorralaments o tocaments no desitjats.

A més, els dos estands antimasclistes de la Mercè han passat d’estar operatius de tres a quatre dies, i s’hi han adreçat 2.000 persones més que en l’any anterior, amb un total de 6.700 usuaris i usuàries.

Reforç de l’equip de professionals

Les persones encarregades dels estands antimasclistes són professionals especialitzades, com tècniques d’igualtat i treballadores socials, capacitades per tractar situacions de violència masclista. Enguany l’equip de professionals s’ha incrementat en un 60%, amb un total de 26 persones repartides entre els tres estands, que han desenvolupat la seva tasca tant als punts fixos com d’una manera itinerant, movent-se pels entorns de l’estand.

Activitat dels estands

Els tres estands antimasclistes han desenvolupat l’activitat de la manera següent:

  • Front marítim (pg. Marítim amb c. Trelawny): nits dels dijous, divendres i dissabtes de l’1 d’agost al 24 de setembre. De l’1 al 3 d’agost, estand obert de les 22.00 a les 5.00 hores; del 8 al 10 d’agost, de les 23.00 a les 6.00 hores, i a partir del 15 d’agost, de les 00.00 a les 7.00 hores
  • Avinguda de la Reina Maria Cristina (davant de Fira de Barcelona, entre l’av. Reina Maria Cristina i l’av. Paral·lel): del divendres 20 al dilluns 23 de setembre, de 21.00 a 4.00 hores.
  • Platja del Bogatell (pg. Marítim, 99): dissabte 21 i diumenge 22 de setembre, de 21.00 a 4.00 hores.

Estratègia antimasclista

Els estands antimasclistes municipals complementen les iniciatives d’associacions i del veïnat, que han posat en marxa d’una manera autogestionada i a través de voluntaris 62 punts liles, presents en espais d’oci nocturn i festes de barri. La implicació i la participació d’aquests col·lectius és clau en la lluita contra la violència masclista, i forma part de l’estratègia antimasclista, que també inclou expandir la cobertura territorial dels estands municipals, millorar els circuits d’atenció i prevenció i conscienciar el públic més jove.

Serveis d’atenció

En cas de viure una situació de violència masclista, teniu a la vostra disposició una sèrie de recursos municipals on us atendran professionals especialitzats:

Podeu consultar tots els serveis a: http://ajuntament.barcelona.cat/bcnantimasclista/ca/serveis-datencio.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades