Es presenten els guanyadors del repte “Millora de la qualitat de vida de la gent gran a través de la tecnologia” de 5GBarcelona

16/01/2020 12:00 h

IMI

Un robot personal i una tauleta personalitzada per fomentar la interacció amb l’exterior mitjançant videoconferència han estat els projectes guardonats. Rebran 100.000 euros, que alhora, també serviran per finançar una prova pilot per testejar les seves solucions a la ciutat el pròxim mes de Març.

En el projecte SOMCARE, impulsat pel Grup Saltó, s’ha desenvolupat un petit robot personal, anomenat Misty II, que es mou i interactua amb les persones grans i els ofereix assistència, suport i vigilància preguntant-los qüestions sobre els seus hàbits diaris (medicació, neteja, alimentació, etc.) o sobre com es troben. També pot seguir els usuaris o buscar-los, i pot activar videoconferències amb serveis mèdics o altres serveis en cas de necessitat.

El segon projecte guanyador “Eliminant la solitud”, Cisco, en col·laboració amb Nae, ha creat una tauleta personalitzada, ideada per fer videoconferències i amb un ús molt simple. Permet que les persones que tenen problemes de salut o de mobilitat puguin participar en activitats com visitar un museu o formar part d’un club de lectura i també contactar amb la família o visitar el metge.

L’envelliment de la població és un dels problemes socials més importants a la ciutat: segons el cens del 2018, més de 90.000 persones de més de 65 anys viuen soles a Barcelona. Per això, juntament amb la Mobile World Capital Barcelona, i en el marc de 5G Barcelona, el febrer del 2019 es va llançar el repte “Millorant la qualitat de vida de la gent gran (a casa) a través de la tecnologia”, que va rebre 53 candidatures de 14 països.

Per seleccionar els guanyadors es va valorar que les solucions proposades potenciessin el desenvolupament de serveis nous, la superació de barreres per accedir a serveis més personalitzats i l’accessibilitat econòmica, i també que s’utilitzés la immediatesa, el temps real, la connectivitat i el baix consum energètic de la tecnologia 5G.

Etiquetes associades a la notícia