Compra de tres edificis a Horta per evitar l’expulsió de 45 famílies

L’adquisició de les tres finques situades als carrers del Doctor Letamendi i Mont-ral, al barri d’Horta, s’ha fet exercint el dret de tempteig i retracte per evitar un altre episodi d’especulació per part d’un fons voltor a la ciutat. Amb aquesta compra s’evitarà l’expulsió de les 45 famílies que hi viuen, moltes en risc d’exclusió social.

18/02/2021 16:19 h

Ajuntament de Barcelona

La compra dels tres edificis, que es troben en un estat molt precari, s’ha fet per un valor d’1,4 milions d’euros, evitarà l’expulsió dels veïns i veïnes que tenen contractes acabats i no prorrogats i permetrà fer una rehabilitació integral dels immobles.

Amb aquesta operació es dona resposta a les demandes del veïnat, que durant anys ha patit l’incompliment per part de la propietat del deure de conservació de la finca i darrerament els intents de posar els edificis en mans de fons voltors.

La rehabilitació de les finques costa 4,4 milions d’euros i s’inclourà en el conveni signat al novembre amb les entitats més representatives del sector de l’habitatge social i cooperatiu per garantir el dret a l’habitatge. Tal com preveu el conveni, el sòl se cedirà a la fundació, en aquest cas Cohabitac, perquè s’encarregui de la rehabilitació i la gestió dels habitatges.

Segons els estudis previs realitzats per l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació (IMHAB), després de la reforma en aquestes finques hi podria haver 36 habitatges. A les famílies residents que a causa de la reducció del nombre total d’habitatges no puguin romandre-hi se’ls proporcionarà un habitatge públic de lloguer tan a prop de la zona com sigui possible.

Gairebé nou-cents habitatges comprats en sis anys

Aquesta adquisició s’ha pogut fer gràcies a l’aprovació, en el mandat passat, de la declaració d’àrea de tempteig i retracte a tota la ciutat per a finques senceres.  Des que es va posar en marxa aquesta estratègia, l’Ajuntament ha adquirit 26 finques, i això significa una inversió de 70 milions d’euros per a l’ampliació del parc d’habitatge públic i l’aturada de processos d’especulació immobiliària.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades