El Festival Internacional de l’Habitatge Social té lloc a Barcelona

La quarta edició del congrés internacional de l’habitatge social més important d’Europa tindrà lloc del 7 al 9 de juny al Palau de Congressos de Barcelona, amb prop de 2.000 persones inscrites, el doble de participació que l’edició anterior, celebrada al juny a Hèlsinki. El programa inclou més de 60 ponents de prestigi reconegut i 200 entitats col·laboradores.

09/05/2023 14:21 h

Ajuntament de Barcelona

El Festival Internacional de l’Habitatge Social (ISHF) té com a objectiu fomentar el debat sobre les polítiques públiques d’habitatge i els desafiaments als quals s’ha de fer front per garantir el dret a l’habitatge a tothom. És una iniciativa de Housing Europe, la Federació Europea d’Habitatge Públic, Cooperatiu i Social, i dels seus membres i aliats, presents en 25 països i que gestionen l’11% del parc d’habitatge de la Unió Europea.

Entre els ponents destaquen Kim van Sparrentak, europarlamentària i defensora de l’habitatge assequible; Barbara Steenbergen, membre de la Junta Directiva de la International Union of Tenants (IUT) i una de les principals exponents al món del sindicalisme de l’habitatge; Shane Phillips, director de projectes d’habitatge de l’UCLA Lewis Center Housing Initiative; Adrianne Todman, sotssecretària del Departament d’Habitatge i Desenvolupament Urbà dels EUA, o Tatiana Rojas, sotssecretària d’Habitatge i Urbanisme de Xile, a més de Bent Madsen i Sorcha Edwards, president i secretària general de Housing Europe, respectivament.

L’ISHF s’adreça a promotors i gestors d’habitatge social i assequible, centres de recerca, professionals, autoritats locals, residents i activistes. Les persones inscrites són prop de dues mil, i la previsió és que el 40% procedeixi de Catalunya i Espanya, el 50% d’Europa i el 10% de la resta del món. El programa complet es pot consultar aquí.

Etiquetes associades a la notícia