Primera licitació d’un edifici d’habitatges a les Casernes de Sant Andreu

L’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació (IMHAB) ha tret a licitació la construcció d’un edifici de pisos adaptats per a gent gran a les Casernes de Sant Andreu. En total seran 152 pisos, i als baixos hi haurà un equipament annex per a l’Espai Jove Jaume Oller. També s’edificaran dues promocions més de 144 habitatges públics, que es licitaran el primer trimestre del 2020.

13/12/2019 17:18 h

Ajuntament de Barcelona

Tretze anys després dels primers acords i compromisos municipals sobre el futur de les antigues Casernes de Sant Andreu arriben les obres dels primers edificis d’habitatges i equipaments públics. En concret, es tracta de l’edifici C, que s’ubicarà al solar situat al carrer d’Antoni Santiburcio, entre el passeig de Torres i Bages i el parc homònim.

El projecte pertany a l’arquitecte Josep Llinàs i consta de 152 habitatges dotacionals per a persones grans i un local de 1.200 metres quadrats per a l’Espai Jove Jaume Oller, que porta el nom de la primera víctima de la Guerra Civil a Sant Andreu de Palomar. L’espai s’ha dissenyat amb la participació dels joves dels barris de Sant Andreu, la Trinitat Vella i Baró de Viver. Es preveu que les obres comencin el mes de juny del 2020 i que s’acabin abans del 2022.

Dues promocions més amb 144 habitatges públics 

Les obres de l’edifici C no seran les úniques a l’espai de les Casernes de Sant Andreu, també es prepara la licitació de dues promocions més d’habitatge públic, que s’acceleraran durant el primer trimestre del 2020. Es tracta de l’edifici A, de 84 pisos per a lloguer social, al carrer de Víctor Colomer, i l’edifici J, amb 60 habitatges de lloguer per a joves, al carrer de Fernando Pessoa.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades