Quatre constructores, candidates a formar part de l’operador mixt metropolità d’habitatge

La societat mixta publicoprivada Habitatge Metròpolis Barcelona (HMB) és cada cop més a prop. Quatre empreses constructores han passat a la segona fase de selecció per entrar a formar part de la societat com a soci privat, després que el mes de juliol comencés la primera fase, en què les empreses havien d’acreditar la solvència econòmica. A la primavera del 2021 es farà l’adjudicació final, després d’un període de negociació amb cada empresa.

25/10/2020 09:11 h

Ajuntament de Barcelona

Les quatre empreses constructores que passen a la segona fase del procediment de selecció per entrar a formar part de l’HMB, que es convertirà així en la primera societat mixta publicoprivada d’habitatge de lloguer assequible d’àmbit metropolità, són les següents:

  • Habyco-Construcciones Rubau
  • Oaktree-Sdin Residencial-Sogeviso (Grup Sabadell)
  • Cevasa-Neinor Homes
  • Visoren

Totes quatre tenen experiència demostrada en la promoció, construcció i gestió d’habitatges de lloguer protegit, i entre totes gestionen una cartera de 5.665 habitatges protegits i assequibles.

El gener del 2021 començarà el període de negociació amb les empreses i cap a la primavera, depenent del temps que duri la negociació, es podrà formalitzar l’adjudicació final perquè l’empresa pública Habitatge Metròpolis Barcelona passi a ser una societat d’economia mixta amb participació publicoprivada.

L’aportació inicial del soci privat és manté fixa amb 12 milions d’euros, que se sumen als altres 12 milions que aporten les administracions (un 50% l’AMB i l’altre 50% l’Ajuntament de Barcelona). El capital privat mínim que es preveu invertir és d’entre 57,8 milions d’euros i 103,7 milions d’euros, amb una possible variació d’un 20%.

Prop de 4.500 habitatges de lloguer assequible

Habitatge Metròpolis Barcelona és un projecte pioner a l’Estat, una aposta innovadora amb un model semblant al que han implantat altres ciutats europees com Viena, París, Amsterdam, Berlín, Estocolm o Londres.

L’objectiu d’aquesta societat mixta és construir 4.500 pisos de lloguer assequible a la ciutat i a l’àrea metropolitana en un període de sis anys per fer front a l’emergència habitacional i defensar el dret a l’habitatge.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades