La residència per a persones grans Parc del Guinardó finalitza la seva reforma

Finalitzen les obres de millora de la residència municipal per a persones grans Parc del Guinardó, amb una inversió total de 5,16 milions d'euros.

20/11/2023 13:31 h

Ajuntament de Barcelona

Després d’un any i mig d’obres i una inversió de 5,16 milons d’euros, la residència municipal per a persones grans Parc del Guinardó és ara millor. Ubicada al c. Garriga i Roca, 62, al districte d’Horta-Guinardó i amb més de 30 anys de funcionament, la residència s’ha adequat de manera integral pensant en les persones usuàries i les lliçons que ens deixa la pandèmia de covid-19.

Entre d’altres actuacions, les obres han permès eliminar les habitacions de tres persones, de manera que ara la residència disposa de 42 places distribuïdes en 8 habitacions individuals i 17 habitacions dobles. A més, s’ha ampliat la superfície construïda de les dues primeres plantes amb un volum en la façana principal que genera un porxo cobert, s’han adequat els espais exteriors, els accessos, els patis i un nou espai verd amb la creació d’horts per a l’ús de les persones residents.

S’han renovat els sistemes de ventilació i climatització i s’ha millorat el comportament tèrmic de l’edifici, que consta de set plantes. Els nous espais permetran treballar per unitats de convivència, amb grups més reduïts, amb l’objectiu d’aconseguir que la vida dins de la residència sigui el més similar possible a estar a casa, amb la finalitat última d’una atenció més centrada en la persona.

La residència Parc del Guinardó és una de les quatre residències de titularitat municipal. Sumen un total de 295 places.

 

Més informació

Etiquetes associades a la notícia