El parc del Poblenou acull una nova àrea de joc infantil, singular i accessible

La Barcelona jugable i de la inclusió creix pel Poblenou amb una àrea de joc infantil amb elements accessibles per a la diversió i l’experimentació familiar que fomenta la vida comunitària

13/03/2024 00:00 h

Districte Sant Martí

El barri del Poblenou és l’escenari d’una nova àrea singular de jocs infantils. Al bell mig del parc del Poblenou, al passeig de Calvell ben a tocar de la rambla del Poblenou, la nova instal·lació se situa en un espai que convida a passar-hi el dia amb tota la família.

Dissabte, 16 de març, es va celebrar al matí una festa de presentació que va comptar amb l’animació dels xanquers i malabaristes de Kanaya Circ i xocolatada per a tothom. El regidor de Sant Martí, David Escudé; i Mercè Ayora, representant de la Colla del Drac del Poble Nou, van presentar la bèstia inclusiva Trix, un drac de 3 caps fet amb material lleuger perquè qualsevol criatura la pugui portar, també els infants amb discapacitat.

Amb un disseny batejat amb el sobrenom de La Platgeta del Poblenou, l’espai aprofita els perfils orogràfics naturals del parc per ubicar-hi tot d’elements de joc, alguns de singulars específics per a aquest espai i que no es troben en cap altre lloc de la ciutat.

L’espai, que està pensat per a diferents edats i capacitats, reprodueix un paisatge de dunes de cautxú, amb tobogans i muntanyetes per escalar, que envolten un dels conjunts de gronxadors més gran de la ciutat. Justament els elements que sostenen aquests gronxadors són els que atorguen la idiosincràtica estètica d’aquest nou punt de trobada i d’estada al barri, que rellança la paisatgística del parc amb un nou discurs urbanístic.

El nou àmbit de jocs incorpora l’ombra per afavorir-ne l’estada. Ara per ara, aquesta ombra s’aconsegueix a través d’un element tèxtil que més endavant, i quan l’actual període de sequera ho permeti, es preveu que es pugui convertir en una ombra natural a través de la instal·lació de plantes enfiladisses.

La nova àrea de jocs infantils ocupa fins a 800 m2 del parc del Poblenou ben davant dels edificis Tupolev, escenari de pas habitual del veïnat del barri.

Ciutat jugable, ciutat singular

Les noves àrees de joc infantil han originat, per la seva singularitat, una molt bona acollida ciutadana que genera un alt volum de persones usuàries no vinculades específicament als barris on es troben. Actualment, als barris de Sant Martí hi ha les següents àrees singulars:

  • Parc de les Glòries (el Parc i la Llacuna del Poblenou), una de les primeres de la ciutat, amb una muntanya de cautxú per on discorren diversos tobogans, un dels quals de dos nivells.
  • Les Torres d’Alfons el Magnànim (al Besòs i el Maresme), de 760 m2; amb les torres de joc més altes de la ciutat d’on surten tobogans en espiral, i altres elements d’interès, com un gronxador col·laboratiu de corda.
  • La platgeta del Poblenou (al Poblenou), que ara entra en funcionament al parc del Poblenou.

La propera gran àrea de joc infantil que tindrà escenari als barris de Sant Martí s’està configurant ara al parc de les Glòries Catalanes prop del Disseny Hub Barcelona, i serà una de les més grans i singulars de la ciutat.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades