Nova normalitat: lliure circulació i represa de l’activitat habitual amb restriccions

Amb l’entrada en vigor de la nova normalitat, des del 19 de juny es reprenen de manera progressiva les activitats habituals, mantenint mesures sanitàries i de prevenció que garanteixin la seguretat de la població.

19/06/2020 12:53 h

Ajuntament de Barcelona

L’entrada en vigor de la nova normalitat i la desactivació de les mesures derivades de l’estat d’alarma suposen l’inici d’un nou període en què s’amplia la capacitat de mobilitat de la població i es flexibilitzen les mesures restrictives en tots els àmbits, amb l’objectiu de recuperar progressivament l’activitat habitual amb limitacions que garanteixin la seguretat de la ciutadania.

Mobilitat

Amb l’activació de la nova normalitat, es pot circular lliurement per tot Catalunya i, des del 21 de juny, per tot el territori espanyol.

Pel que fa a la mobilitat a la ciutat, s’eliminen les restriccions que s’aplicaven als passejos i a la pràctica esportiva a l’aire lliure, i es manté el compliment de la distància de seguretat d’1,5 metres i l’ús obligatori de la mascareta sempre que no es pugui mantenir el distanciament.

A més, des del 19 de juny, les àrees de joc infantil estan obertes perquè hi juguin els infants, on es recomana mantenir la distància de seguretat, usar mascareta quan les condicions ho requereixin i rentar-se les mans freqüentment.

Per incentivar la mobilitat sostenible, es continuen impulsant mesures per facilitar els desplaçaments a peu i en bicicleta, amb carrers reservats per a vianants, corredors bici i l’obertura de grans eixos per caminar durant els caps de setmana i els festius.

Represa de l’activitat habitual

La reactivació progressiva de totes les activitats es farà respectant els criteris sanitaris que marca la nova normalitat, que determina:

 • El manteniment d’una distància de seguretat d’1,5 metres entre persones.
 • L’ús obligatori de la mascareta sempre que no sigui possible respectar aquest distanciament.
 • Evitar les aglomeracions.
 • En les reunions familiars i les activitats socials també s’hauran de respectar les mesures de seguretat i distanciament social.

També es recomana realitzar preferentment activitats a l’aire lliure i continuar amb el rentat de mans freqüent.

Mesures en locals i establiments

 • Han de mantenir la distància de seguretat d’1,5 metres i les mesures de seguretat i prevenció: establiments de restauració i hostaleria (incloent-hi les zones comunes), equipaments culturals, espectacles públics i altres activitats recreatives, comerços, cinemes i teatres (incloent-hi les zones comunes), discoteques, bars nocturns, instal·lacions esportives, congressos i fires.

Reobertura progressiva de serveis i equipaments municipals

Durant les darreres setmanes, molts serveis municipals han recuperat progressivament l’activitat habitual. Des del 22 de juny, reprenen l’activitat presencial:

 • Equipaments esportius: reobren 108 instal·lacions esportives, com centres esportius municipals, piscines descobertes, camps de futbol o pistes poliesportives.
 • Serveis Socials: als vint centres que ja estaven en funcionament se n’hi afegeixen catorze més, que també oferiran atenció presencial d’urgència i amb cita prèvia. Romandran tancats cinc equipaments: CSS Barceloneta (Ciutat Vella), CSS Fort Pienc (l’Eixample), CSS Maternitat – Sant Ramon (les Corts), CSS La Salut – El Coll – Vallcarca i Els Penitents (Gràcia) i CSS El Parc – Vila Olímpica (Sant Martí).
 • Serveis per a joves: reobren els punts infoJOVE de Barcelona, el Centre d’Assessorament Acadèmic per a Joves (CAAJ) i el Centre d’Informació i Assessorament per a Joves (CIAJ).
 • Centres cívics: 20 equipaments més reobren les portes, com ja ho van fer 26 centres cívics i 2 centres culturals el 15 de juny. Des del 22 de juny ja estan en funcionament el 80% dels equipaments.
 • Servei d’Atenció a Homes (SAH): el servei recupera l’activitat presencial després d’haver continuat amb l’assessorament telefònic durant el confinament.
 • Servei de bany assistit: des del 20 de juny la zona de banys del Fòrum obre d’11.00 a 19.00 hores, cada dia de la setmana, excepte el 22 de juny. El servei per a persones amb discapacitat de la platja de la Nova Icària funcionarà a partir de finals de juny.

A més, a partir del 29 de juny  deu biblioteques municipals reprenen l’activitat, i obriran les nou sales d’estudi permanent, amb cita prèvia, un aforament limitat al 50% i un horari nou, de 20.30 a 23.30 hores. Les aules d’estudi de les biblioteques obriran de dilluns a dimecres de de 14.30 a 20.30 hores i de dijous a dissabte de 9.30 a 14 hores.

El cap de setmana del 5 i 6 de juliol s’ampliarà l’horari de les sales d’estudi com a reforç per a les proves PAU, Dissabte, 5 de juliol, les sales obriran de 16 a 23.30 hores i diumenge, 6 de juliol, d’11 a 14 hores i de 16 a 23.30 hores.

Trobareu tota la informació sobre les mesures que s’apliquen durant la nova normalitat i sobre serveis i equipaments municipals en actiu aquí.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades