Quart aniversari del Centre LGTBI de Barcelona

El Centre LGTBI de Barcelona es consolida com un espai referent en serveis d’informació, dinamització, orientació i primera atenció per a persones LGTBIQA+ i el seu entorn. Quatre anys després d’obrir, prop de noranta mil persones han participat en alguna de les activitats que s’organitzen en aquest equipament municipal.

18/01/2023 18:03 h

Ajuntament de Barcelona

Com a novetat, l’any 2022 es va signar un nou conveni de gestió cívica amb la Plataforma d’Entitats LGTBI de Catalunya, que ha permès millorar l’atenció i els serveis que ofereix el Centre LGTBI amb la incorporació d’una segona treballadora social i l’ampliació de l’àrea d’acollida, i que té un pressupost de 2,3 milions d’euros fins al 2025.

Servei d’acollida per a persones LGTBI

L’any passat l’equip del Servei d’Acollida del centre va atendre 450 persones. Els tràmits d’estrangeria i d’asil, les peticions sobre necessitats bàsiques i les prestacions i l’assessorament psicològic van suposar gairebé el 50% de les demandes. Del total de persones ateses, 422 van ser derivades als serveis d’assessorament jurídic, psicològic i per a persones trans del centre.

Des que va obrir, han rebut atenció per part del servei d’acollida 1.637 persones.

Programació d’activitats del centre

L’equipament també disposa d’una oferta cultural i associativa àmplia que al llarg dels darrers quatre anys ha aplegat prop de noranta mil persones. Trobades d’entitats LGTBI, tallers, formacions, taules rodones, exposicions, projeccions de pel·lícules, festes ciutadanes o concerts formen part de la programació del centre.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades