Agenda 2030 Barcelona, full de ruta per sortir reforçats de la crisi generada per la Covid-19

L’informe de l’Agenda 2030 de Barcelona, presentat al Ple de l'Ajuntament de Barcelona, concreta els disset objectius socials, econòmics i ambientals que s’ha marcat la ciutat per complir els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de les Nacions Unides, actualitzades en el context de la crisi sanitària actual.

30/10/2020 10:25 h

barcelona.cat

El principi bàsic de tots ells és no deixar ningú enrera, posant fi a la pobresa, protegint el planeta i garantint que totes les persones gaudeixin de pau i prosperitat el 2030.

Per concretar i localitzar les fites de l’Agenda 2030 s’han adaptat a la realitat local i metropolitana el 82% dels ODS globals i s’ha definit un conjunt de més de 220 indicadors per controlar la implementació d’aquest full de ruta local. Per assolir els objectius, seran necessàries la complicitat i les aliances amb els agents de la ciutat.

Algunes de les fites són les següents:

  • Reduir la prevalença de la privació alimentària a menys del 0,5% de la població.
  • Situar la taxa de mortalitat derivada de malalties infeccioses i parasitàries per sota de 8 i la seva taxa de morbiditat per sota d’un valor per determinar.
  • Situar la taxa anual de prevalença de la violència masclista per sota del 5% i el nombre de feminicidis a zero.
  • Situar l’atur registrat per sota de les 70.000 persones, situar la taxa de pobresa laboral per sota del 10% i situar la bretxa salarial de gènere a zero, i aconseguir que més de 1.000 persones amb discapacitat siguin contractades cada any per la Xarxa Barcelona per a la Inclusió Laboral.