Cap gos i cap gat sense llar

Cada 18 minuts s’abandona un gat o un gos a Catalunya. Cada any, a Barcelona es troben 1.373 gossos abandonats. perduts o decomissats. La campanya de sensibilització “Cap a l’abandonament zero” promou la tinença responsable i fomenta l’adopció i l’acollida d’animals de companyia.

28/02/2019 14:53 h

Ajuntament de Barcelona

La tinença responsable d’animals de companyia implica la identificació amb microxip de l’animal, i el compromís de la higiene, l’alimentació i la cura del gos, del gat o de la fura. Abandonar un animal està prohibit, és una infracció molt greu i les sancions econòmiques als propietaris poden arribar als 20.000 euros. La campanya de sensibilització “Cap a l’abandonament zero”, de l’Ajuntament de Barcelona, té un doble objectiu: fomentar la tinença responsable i promoure l’adopció dels animals dels centres d’acollida.

A la ciutat, el màxim responsable municipal del benestar animal de la ciutat és el Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona (CAACB), que gestiona un servei d’animals perduts per contribuir al retrobament amb les famílies que els cerquen i també inicia el procediment dels expedients en el cas dels animals abandonats.

En els darrers quatre anys han arribat al CAACB 8.320 animals, dels quals 4.559 han estat adoptats. El 2018 es van realitzar 1.116 adopcions, de 523 gossos i 593 gats, a Barcelona. No obstant això, l’augment dels abandonaments ha suposat que de mitjana el centre aculli més de 200 gossos al mes. D’aquests animals, un 14% hi viuen de manera permanent perquè  per les seves característiques, adults de mida mitjana o gran i mestissos, sovint queden al marge de les adopcions.

El CAACB posa a disposició de la ciutadania un lloc web per conèixer els animals que es troben actualment en espera d’una llar i per impulsar-ne l’adopció responsable. A més de la informació sobre el procés i els tràmits necessaris, el portal disposa d’un servei de cita prèvia per visitar el centre.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades