Distinció de les bones pràctiques turístiques amb la certificació Biosphere

L’ocupació de qualitat podrà ser l’element diferencial d’una oferta ambientalment, econòmicament i socialment sostenible quan s’estengui la certificació Biosphere entre els allotjaments turístics de la ciutat. L’Ajuntament està treballant perquè aquesta acreditació permeti avançar en la millora de les condicions laborals del sector.

20/06/2018 17:54 h

Ajuntament de Barcelona

Barcelona és una de les 17 ciutats del món que compleix els requisits de ciutat Biosphere. Aquesta certificació segueix les línies marcades per l’Organització Mundial del Turisme (OMT), que conclou que els sistemes de certificació de turisme sostenible juguen un paper important en la regulació dels serveis turístics, i aporten beneficis significatius al medi ambient i la societat.

Des del 2011, Barcelona està reconeguda amb uns estàndards turístics de qualitat i una gestió socialment i ambientalment responsable de promoció de models turístics sostenibles orientats al retorn socioeconòmic.

Com a principals punts forts de la ciutat, s’apunten els següents:

  • Les millores en accessibilitat a les platges urbanes.
  • El compromís de la ciutat amb el Pla d’acció per a l’energia sostenible i el clima.
  • La política de descentralització del turisme a partir de l’estratègia de la seva territorialització.
  • O iniciatives innovadores, com la Mostra de Turisme Juvenil.

El certificat Biosphere World Class Destination és el resultat d’una auditoria realitzada per l’Institut de Turisme Responsable, el Biosphere Responsible Tourism i Travel Forever GSTC Approved Barcelona.

Barcelona també és membre del Global Sustainable Tourism Council (GSTC), una aliança que uneix actors turístics públics, privats i internacionals, que comparteixen la mateixa visió d’un turisme sostenible.

Ocupació

En la taula rodona sobre l’estudi L’impacte laboral dels habitatges d’ús turístic (HUT) legals a la nostra ciutat, el regidor de Turisme, Comerç i Mercats, Agustí Colom, ha explicat que el consistori, que ja té la certificació de turisme sostenible Biosphere World Class Destination, està treballant per estendre aquesta certificació als pisos turístics. L’objectiu és poder acreditar i beneficiar aquells allotjaments turístics que exerceixin bones pràctiques a l’hora de crear ocupació de qualitat i d’una oferta sostenible integral, i avançar així en la millora de les condicions laborals i l’erradicació de la precarietat salarial del sector.

 

Més informació

Etiquetes associades a la notícia