Simulacre d’incendi forestal a Collserola

La tarda de divendres, 26 d’abril, el dispositiu ha mobilitzat 30 bombers i 9 mitjans terrestres, així com la Guàrdia Urbana i altres serveis d’emergències municipals. Aquestes actuacions permeten als agents posar en pràctica els protocols d’actuació i optimitzar-los, i als veïns i veïnes, conèixer de primera mà què cal fer en cas que es produeixi un incendi a prop de casa. En aquestes situacions, el primer que cal fer és trucar al 112 i aportar tota la informació possible.

26/04/2024 20:06 h

Ajuntament de Barcelona

El simulacre ha començat a les 16.30 hores al barri de Torre Baró (districte de Nou Barris) amb la trucada d’un veí de la zona, avisat del simulacre, que ha alertat de l’incendi. A partir d’aquí s’han posat en marxa diversos vehicles del Parc de Bombers de Sant Andreu (que té assignada també la zona de Nou Barris), la Vall d’Hebron i l’Eixample.

En arribar al lloc dels fets, l’equip de bombers ha estudiat el comportament de l’incendi i ha fet una primera anàlisi de la situació. També ha començat a ancorar bé la cua de l’incendi i a delimitar l’avanç del foc en espera de l’arribada de més efectius, que s’han activat en aquell moment.

Després ha confinat els veïns i veïnes tant a casa com a cases pròximes en cas que la pròpia no fos segura (evacuació horitzontal), i ha seguit de prop la seguretat en el confinament de la residència, en coordinació amb la Guàrdia Urbana.

El cos policial també ha facilitat la mobilitat dels equips d’extinció i la logística als grups intervinents i ha avisat a la població resident i itinerant mitjançant la megafonia, entre altres tasques. En total, hi han participat un sotsinspector, un sergent, un caporal i una quinzena d’agents.

A més dels Bombers de Barcelona i la Guàrdia Urbana, en el simulacre també hi ha pres part el Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB), personal tècnic del districte de Nou Barris, el Consorci de Collserola i agents rurals.

L’actuació forma part de les tasques de prevenció de la precampanya forestal, que es va activar el 18 d’abril, dues setmanes abans del previst a causa de la situació provocada per la sequera. A més, s’estan duent a terme sessions informatives per prevenir incendis forestals en diversos districtes, la darrera de les quals a Sarrià – Sant Gervasi.

Notícies relacionades