Ucraïna planta 25 arbres a Montjuïc

29/03/2021 10:48 h

Mupert

L’associació ucraïnesa “Djerelo” va celebrar dissabte el 30è aniversari de la independència d’Ucraïna ajudant a plantar 25 arbres a prop del passeig del Migdia. L’acció, emmarcada en la campanya internacional “Greening Planet”, s’ha dut a terme de manera coordinada amb l’Institut Municipal de Parcs i Jardins, que ha suggerit la plantació d’espècies de clima mediterrani com l’alzina, l’auró blanc o l’arç blanc en aquest nou “jardí ucraïnès” a Montjuïc.

Així, dissabte al matí, prop d’un centenar de persones de diverses escoles i entitats ucraïneses es van donar cita a l’espai triat a prop del passeig del Migdia, entre la pista del Complex Esportiu Municipal Pau Negre i el Cementiri de Montjuïc. L’acte va comptar amb la presència del cònsol general d’Ucraïna a Barcelona i l’actuació musical del conjunt vocal femení Kalina, que van interpretar diverses cançons tradicionals ucraïneses. A més de plantar els 25 arbres i cinc petits arbustos amb la participació de tot el públic assistent a l’acte, respectant en tot moment les mesures de seguretat contra el contagi de la covid-19, s’hi va inaugurar una placa commemorativa.

La campanya internacional “Greening Planet”, impulsada des d’Ucraïna, s’ha proposat plantar 100 milions d’arbres en tres anys arreu del planeta.

Etiquetes associades a la notícia