Cap de setmana: Espai Memorial Camp de la Bota, solidaritat amb la Magic Line i exposició artística per la Mobile Week

El cap de setmana porta un acte reivindicatiu i de memòria històrica, com és la inauguració a la plaça del Fòrum d'un mur artístic en record de les 1.706 persones afusellades al Camp de la Bota entre els anys 1939 i 1952. Coincidint amb l'acabament de les activitats de la Mobile Week, també es pot visitar, fins al 16 de març, l'exposició de diversos artistes internacionals per reflexionar sobre l'impacte en la societat actual de la transformació tecnològica i digital. Diumenge se celebra també la caminada solidària Barcelona Magic Line.

20/02/2019 18:23 h

Ajuntament de Barcelona

Connecteu-vos al web del cap de setmana!

Diumenge, a partir de les 12.00 hores, se celebra a la plaça del Fòrum un acte en record de les víctimes de la repressió franquista al Camp de la Bota. S’inaugura El Parapet de les executades i executats 1939-1952, un gran mur de 55 metres de llargada i 3,5 d’alçada, obra de Francesc Abad, semblant al mur davant del qual van tenir lloc els afusellaments. Hi té inscrits els noms i cognoms de les 1.706 persones afusellades durant la repressió franquista. A la plaça del Fòrum també s’hi col·locarà un faristol informatiu per explicar aquests fets de repressió franquista.

En la inauguració de l’obra artística hi actuaran Andrea Motis, Rusó Sala, Sabor de Gràcia i Brodas Bros. Paral·lelament, del 23 de febrer al 17 de març es pot visitar al Museu d’Història de Barcelona (MUHBA) l’exposició “El Camp de la Bota“. Es tracta d’una obra en procés de Francesc Abad a través de la qual l’artista reflexiona sobre el llegat del passat i la seva repercussió en el temps contemporani.

Caminada solidària per equips i no competitiva

Diumenge al matí se celebra la caminada solidària Magic Line 2019, per equips i no competitiva, en la qual els participants poden triar recorreguts de diversa extensió i durada (10, 15, 20, 25, 30 i 40 quilòmetres), si bé tots acaben a la plaça de la Catedral.  En aquesta edició s’hi han inscrit un total de 13.000 participants i 941 equips. Els diners recaptats seran destinats a ajudar l’Obra Social Sant Joan de Déu.

Grups de teatre, tambors i de música animaran les i els participants durant la caminada. També s’oferirà entrada gratuïta a museus com la Fundació Miró i el MNAC, i s’habilitarà un espai de pícnic i un servei d’avituallament al Castell de Montjuïc. Pots consultar més informació aquí.

Exposició sobre l’impacte social de la tecnologia

El Disseny Hub Barcelona és la seu fins al 16 de març de l’exposició central de la Mobile Week Barcelona, que pretén reflexionar sobre la relació quotidiana que s’estableix entre l’ésser humà i la tecnologia.A l’exposició es mostren deu obres d’artistes internacionals i quatre obres de la Col·lecció BEEP d’Art Electrònic, la convidada d’aquesta edició. Les obres es poden visitar tots els dies de la setmana.

 

Notícies relacionades