El Bus de la Memòria, de la Presó de dones de les Corts al Camp de la Bota

03/11/2015 23:03 h

Districte Les Corts

 

La ruta guiada farà descobrir dos dels principals espais de repressió franquista de Barcelona

Amb aquesta proposta, que tindrà lloc el 12 de novembre, es presentarà la nova senyalització de dos dels espais més representatius de la repressió franquista de Barcelona: la Presó de dones de les Corts i el Camp de la Bota.

La nova senyalització, que és fruit del treball desenvolupat des del Màster en Disseny Urbà de la Universitat de Barcelona, ha estat promoguda pel projecte per a un Futur Monument a la Presó de dones de les Corts en col·laboració amb la Comissió Memòria i Gènere, i ha rebut el suport municipal a través del Districte de Sant Martí i del Districte de les Corts.

Els participants començaran la visita a les Corts i tot seguit es traslladaran en autobús al Camp de la Bota. Durant el trajecte i en els espais de trobada tindran lloc diferents exposicions orals a càrrec d’especialistes i estudiosos dels espais, així com amb testimonis directes.

L’aforament és limitat a 45 persones, i les inscripcions es poden sol·licitar a observatori.memories@ub.edu.

L’activitat s’emmarca en el programa ‘Franco 40/40, el franquisme en quarentena‘, organitzat per l’EUROM – European Observatory on Memories de la Fundació Solidaritat de la Universitat de Barcelona.

 

Cronograma de l’activitat

10.20 h  Recollida dels participants al Clot i la Mina (punt de trobada: Rambla Prim / Diagonal)
11.00 h  Arribada a l’espai de l’antiga Presó de dones (Europa / Joan Güell): trobada amb Maria Salvo, que recordarà el seu pas per la presó de les Corts
11.15 h  Trajecte a peu fins el senyal “Presó de Dones” (Diagonal / Joan Güell): explicació del projecte de senyalització a càrrec de Núria Ricart, del Centre de Recerca Polis (UB)
11.30 h  Bus Memòria
12.10 h  Arribada a la Rambla Prim / Diagonal: explicació del senyal “Camp de la Bota” a càrrec de Marta Mas, de la Comissió Memòria i Gènere
12.25 h  Bus Memòria fins al Camp de la Bota: explicació del projecte de monument a càrrec d’en Jordi Vilalta, i de la placa de les 11 dones afusellades a càrrec de la Comissió Memòria i Gènere
12.45 h  Bus Memòria – Tornada a les Corts

 

*

Les Corts és… cultura