La Model estrena visites guiades gratuïtes

Qui va estar empresonat a la Model? Per què aquesta antiga presó s’ha convertit en tot un símbol a Barcelona? Aquestes són algunes de les preguntes que es respondran a les noves visites guiades que es posaran en marxa a l’equipament a partir del mes d’octubre, adreçades tant a la ciutadania com a escoles i instituts.

29/09/2019 11:30 h

Ajuntament de Barcelona

L’Ajuntament continua obrint la Model a la ciutat amb una nova programació de visites guiades gratuïtes que permetran descobrir de primera mà un dels edificis més imponents de la Barcelona del 1900. Els assistents a les visites podran recórrer els llocs més destacats de la presó, com els patis, les galeries, les cel·les o el panòptic central, i coneixeran tots els detalls de la seva controvertida història.

Durant la visita s’explicaran les idees que van inspirar el disseny de la Model i es repassarà la història de l’equipament, que va anar evolucionant amb els canvis socials i polítics que va viure el país durant tot el segle XX.

Per a la ciutadania i per a les escoles i els instituts

Les noves visites guiades s’adrecen a dos públics diferents. D’una banda, a la ciutadania en general, que podrà visitar l’edifici els divendres i els dissabtes. De l’altra, a les escoles i els instituts, que podran organitzar visites per als alumnes del cicle superior de primària, de l’ESO i del batxillerat. En aquest cas, l’alumnat recorrerà la Model des de diverses perspectives, i es proposaran tallers i debats adaptats als continguts curriculars de cada curs.

Les visites són gratuïtes, però cal reservar una plaça per poder organitzar els grups. La gestió es pot fer fàcilment al web de la Model: www.lamodel.barcelona.

Tot i aquesta nova proposta, també es podrà continuar visitant lliurement la Model durant les jornades de portes obertes que tenen lloc els divendres i els dissabtes.

La Model del futur

La proposta municipal per transformar la Model en un espai ciutadà inclou uns cent cinquanta habitatges públics, equipaments educatius, socials, memorials, culturals i esportius i un gran parc de 14.000 metres quadratsLa prioritat és preservar-ne el patrimoni i la memòria històrica, i obrir als usos veïnals un recinte fins fa molt poc tancat a la ciutadania.

Aquest any s’ha posat en marxa el concurs públic per escollir el projecte amb què es concretarà la proposta municipal. La previsió és que el pla guanyador es farà públic el gener del 2020.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades