La informació de tots els operadors de serveis de bicicletes i motos compartides s’integra a l’Smou

L’aplicació, que té com a objectiu facilitar els desplaçaments a la ciutat, mostra ara la informació i la ubicació exacta de tots els vehicles de mobilitat compartida que disposen de llicència a la ciutat, un total de 9.748 entre motos elèctriques i bicicletes. L’Smou integra diferents serveis de mobilitat de Barcelona i l’àrea metropolitana, com el pagament de l’àrea verda i blava, els aparcaments de BSM, la xarxa de recàrrega elèctrica Endolla Barcelona i el Bicing.

25/09/2020 13:58 h

Ecologia Urbana

A partir del 28 de setembre les persones usuàries dels serveis de motocicletes i bicicletes compartides de Barcelona podran consultar la ubicació i altra informació de tots els vehicles que disposen de llicència a la ciutat de Barcelona.

Es tracta de catorze empreses que s’han integrat a l’Smou, l’única aplicació que mostrarà la informació en temps real dels 9.748 vehicles que hi ha actualment, entre motos elèctriques i bicicletes.

Amb aquesta integració, totes les persones usuàries que s’hagin descarregat l’aplicació (tant si tenen un registre com si no en tenen) podran localitzar al mapa la ubicació concreta de tots els vehicles de mobilitat compartida, o seleccionar només els que els interessin. En sortir i tornar a entrar a l’aplicació aquesta informació quedarà registrada per tal que es puguin personalitzar en tot moment els serveis preferits.

Què és l’Smou?

L’Smou és l’aplicació de mobilitat de Barcelona que aplega en un mateix espai diferents serveis de mobilitat personal d’una manera segura i còmoda i ofereix d’una forma fàcil tota la informació perquè els usuaris puguin planificar els seus desplaçaments.

Fins ara l’Smou integrava en una mateixa aplicació i amb un únic registre el pagament de les zones blaves i verdes de Barcelona i bona part de l’àrea metropolitana, el pagament i l’obertura automàtica per matrícula dels aparcaments de BSM, la reserva i recàrrega de la xarxa elèctrica Endolla Barcelona, el servei de Bicing, i, a partir d’avui, s’hi afegeix el servei de moto i bici multiusuari (motosharing i bicisharing) dels diferents operadors privats que disposen de llicència vigent a la ciutat de Barcelona.

La regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón, assegura que “aquesta integració millora l’experiència i el servei a la ciutadania facilitant l’accés a la mobilitat compartida, a través d’una eina eficaç i útil com és l’Smou”. Alarcón recorda que “l’impuls dels serveis de sharing és precisament un dels eixos de treball del nou Pla de mobilitat urbana 2024”.

 

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades