“Obrim carrers” torna al març!

El primer cap de setmana del mes de març tornarà la iniciativa “Obrim carrers”, i s’ampliarà el nombre de vies en què es tallarà el trànsit. Els carrers d’Aragó i de la Creu Coberta s’afegiran a la via Laietana i al carrer Gran de Gràcia, que durant unes hores recuperaran l’espai públic perquè els veïns i veïnes puguin passejar-hi, jugar i fer activitats.

05/02/2020 14:58 h

Ajuntament de Barcelona

La iniciativa vol mostrar els beneficis que suposa la pacificació dels carrers: millora la salut perquè redueix la contaminació, fomenta la vida a l’espai públic, promou la relació entre el veïnat, afavoreix els desplaçaments a peu i impulsa la mobilitat sostenible.

Calendari

Dissabte, 7 de març, de 17.00 a 21.00 hores

  • Eix de la Creu Coberta – carrer de Sants: entre la plaça d’Espanya i el carrer d’Arizala.
  • Gran de Gràcia: entre la plaça de Nicolás Salmerón i el carrer de Nil Fabra.
  • Via Laietana: entre les places d’Urquinaona i d’Antonio López.

Diumenge, 8 de març, de 10.00 a 15.00 hores

  • Aragó: entre el carrer de Tarragona i l’avinguda Meridiana.

Objectiu: deu vies principals

La iniciativa “Obrim carrers” es va posar en marxa l’1 de febrer al carrer Gran de Gràcia i a la via Laietana, que es van omplir de veïns i veïnes.

El projecte, que tindrà lloc el primer cap de setmana de cada mes, incrementarà progressivament el nombre de carrers fins a arribar a deu vies principals a finals del 2020.

En els dos primers mesos d’aplicació de la mesura ja s’alliberaran 209.780 metres quadrats d’espai per a ús veïnal, i es calcula que el trànsit es reduirà en uns 100.000 vehicles.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades