Prova pilot per indicar el nivell d’ocupació dels vagons de metro des de l’andana

En tres estacions de metro de la línia 5 —Hospital Clínic, Entença i Sants Estació— s’ha començat a implantar un projecte de prova de digitalització del transport que es basa en la sensorització dels combois per calcular el nivell d’ocupació de cada vagó i informar-ne els usuaris en temps real des de les pantalles de l’andana.

18/02/2020 17:23 h

Ajuntament de Barcelona

Amb l’objectiu d’optimitzar l’ocupació dels trens i millorar el confort dels passatgers, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i l’Ajuntament de Barcelona han posat en marxa un projecte pilot de digitalització dels vagons per calcular-ne el nivell d’ocupació i classificar-los en una escala de l’1 al 4, de menys a més ocupació. Des de l’andana s’informarà de l’ocupació dels vagons dels combois que s’aproximen a l’estació perquè els usuaris decideixin a quin vagó accedir.

La prova pilot s’ha iniciat en tres estacions de la línia 5 que tenen una afluència mitjana-alta de passatgers: Sants Estació, Hospital Clínic i Entença. TMB avaluarà el projecte i en farà el seguiment amb l’objectiu d’estudiar la possibilitat d’estendre la iniciativa a altres estacions de la xarxa de metro.

Etiquetes associades a la notícia