Benvinguda, màgia: Pessebres per a tots els gustos

L’encesa dels llums de Nadal marca l’inici de la tradició i la màgia a Barcelona, i els pessebres de la ciutat s’afegeixen a la celebració. Enguany torna a haver-hi propostes per a tots els gustos, des de la interpretació artística del pessebre de la plaça de Sant Jaume fins a la tradició més arrelada del pessebre del Museu Frederic Marès.

29/11/2019 16:26 h

Ajuntament de Barcelona

 

Al mig de la plaça de Sant Jaume un munt de caixes s’alcen amuntegades. És l’obra de l’artista Paula Bosch, que s’ha inspirat en les golfes de les cases de la ciutat, on descansen les caixes que contenen els ornaments de Nadal, les garlandes, les figuretes del pessebre, l’arbre, les copes de cava, la vaixella especial… Elements que recuperem quan s’apropen les dates assenyalades.

Però la proposta escènica té una doble cara: per darrere les caixes es converteixen en un paisatge urbà d’edificis amb finestres que s’il·luminen de nit i fanals que donen llum als carrers. I a les finestres es veuen veïns i veïnes celebrant, cadascú a la seva manera, la màgia de Nadal.

El pessebre de la plaça de Sant Jaume es podrà visitar fins al 6 de gener.

Dues opcions tradicionals

A prop de la plaça de Sant Jaume, al pati del Museu Frederic Marès, l’Associació de Pessebristes de Barcelona torna a presentar el pessebre tradicional més famós de la ciutat.

Les figures del pessebre les ha fet expressament per a l’ocasió la firma italiana Original Heide, i tota l’ornamentació vegetal és natural. Aquest any les oliveres hi tenen un paper important, ja que les escenes típiques que s’hi representen, com el naixement, l’anunciació dels pastors i l’arribada dels Reis d’Orient, s’inspiren en la muntanya de Montserrat i els voltants.

El pessebre del Museu Frederic Marès es podrà visitar fins al 2 de febrer.

El Monestir de Pedralbes exposa, com cada Nadal, un pessebre popular que també duu la signatura de l’Associació de Pessebristes de Barcelona. El pessebre s’inaugurarà el 13 de desembre i es podrà visitar fins al 2 de febrer.

Pessebres a tots els districtes

A més d’aquests pessebres, a la ciutat hi ha un bon nombre de pessebres de tots els temes i colors. Es tracta dels pessebres que organitzen diferents entitats, associacions, ateneus, agrupacions i colles, i els exposen en parròquies, locals o edificis públics.

 

Etiquetes associades a la notícia