El carrer de Galileu, primer premi del concurs de guarniments

Les criatures i atraccions del ‘freak show’ del carrer de Galileu han guanyat el concurs de guarniments de la Festa Major de Sants del 2018, amb 374 punts del jurat. És el primer cop, des de la reconstitució d’aquesta comissió de festes, que precisament enguany celebra el 21è aniversari, que Galileu s’endú el primer premi. Al jurat li va costar decidir-se entre Galileu i el bosc de llegenda del carrer de Sagunt, que, amb només un punt menys (373), a més del segon premi ha aconseguit el reconeixement al millor sostre i al millor detall artístic. En tercer lloc (342 punts) han quedat els escenaris de ‘Joc de trons’ que ha recreat el carrer d’Alcolea de Dalt.

22/08/2018 10:02 h

Regina Navarro

Aquestes puntuacions han estat emeses per un jurat format per Elisa Soro, artista plàstica, il·lustradora i guanyadora aquest any dels concursos dels cartells de la festes majors de Sants i de la Bordeta; Eduard Saldaña, membre de la comissió de la Festa Major de Vilapicina i la Torre Llobeta; Àngel Lázaro, secretari i vicepresident de la Festa Major de Gràcia; Aida Garcia, directora de cinema i càmera; Marcos Roger, arquitecte del barri de Gràcia; Alícia Bernadas, membre de la comissió de la Festa Major d’Hostafrancs, i Rosana Talents, decoradora i comerciant, com a secretària. El jurat es va passejar per aquests carrers durant tot el cap de setmana per poder decidir el seu veredicte, valorant les portalades, els sostres i els laterals dels carrers, la il·luminació, l’originalitat i l’ús de materials reciclats.

Pel que fa a la resta de carrers, han quedat en les posicions següents:

 • La quarta posició ha estat per al bosc de conte de fades creat per la comissió de festes de la Casa Gran del carrer de Rosés (340 punts).
 • Les bruixes i els encanteris del guarniment del carrer de Valladolid han quedat en cinquena posició (336 punts).
 • El carrer de Papin ha recreat la Revolta de les Quintes i l’ambient que es vivia a la ciutat l’any 1870, amb barricades i, fins i tot, canons al carrer. A més de la sisena posició (322 punts), el jurat li ha atorgat el premi especial a l’originalitat.
 • El guarniment del carrer del Guadiana recorda la cursa espacial que van protagonitzar els Estats Units i la Unió Soviètica entre 1957 i 1975, incloent-hi l’arribada a la Lluna el 1969 (321 punts).
 • El carrer de Finlàndia és una selva plena de cacatues, tucans, lloros, serps, granotes i micos. Ha quedat en vuitena posició del concurs (319 punts).
 • La novena posició ha estat per al molí, el tractor, el camp d’ordi i el forn del carrer d’Alcolea de Baix (315 punts).
 • El guarniment del carrer de Robrenyo ens trasllada a l’antic Egipte faraònic. Ha quedat en desena posició (284 punts).
 • Els dolents de pel·lícula del carrer de Vallespir han quedat en onzena posició (241 punts).
 • El guarniment de colors de la plaça de la Farga, que enguany ha renunciat a construir figures amb un tema determinat, ocupa la dotzena posició del rànquing (104 punts).
 • El guarniment del carrer de Vallespir de Baix és una denúncia de l’especulació i el turisme massiu, amb un sostre ple de bitllets i unes entrades presidides per pisos buits (71 punts).
 • La comissió de festes de Rossend Arús ha prioritzat la programació musical, més que el tema del guarniment, i ha quedat en darrer lloc d’aquest concurs (69 punts).

Etiquetes associades a la notícia