Tres dies per debatre com enfortir la democràcia local

La XVIII Conferència de l’Observatori Internacional de la Democràcia Participativa aplegarà polítics, persones expertes i ciutadania de més de trenta-cinc països per debatre sobre els reptes de la democràcia local en el segle XXI.

08/10/2018 10:34 h

Ajuntament de Barcelona

Els dies 25, 26 i 27 de novembre se celebrarà al Mercat de les Flors (c. Lleida, 59) la XVIII Conferència Internacional de l’Observatori Internacional de la Democràcia Participativa (OIDP), una trobada anual que enguany organitza l’Ajuntament de Barcelona per reflexionar sobre democràcia local i iniciatives ciutadanes.

Aquestes jornades internacionals faran de Barcelona l’espai de trobada de desenes de ciutats que treballen per ampliar els marcs de la democràcia representativa. A través de conferències, taules rodones i tallers, 150 ponències proposaran debats al voltant de tres eixos temàtics principals: la iniciativa ciutadana, la democràcia participativa i la recerca de canals de participació inclusius.

L’alcaldessa, Ada Colau, com a representant de la ciutat organitzadora, obrirà aquesta divuitena edició de la conferència, en la qual participaran responsables polítics, persones expertes de l’àmbit de la participació ciutadana, organitzacions, associacions i ciutadania de més de trenta-cinc països.

Referents d’àmbits diversos

El programa inclou la participació, entre d’altres, de les activistes Rukia Lumumba i Mirtha Vasquez; dels professors John Gastil i David Altman; de la investigadora Yanina Welp, especialista en participació política no electoral, i de Dominique Ollivier, que ha centrat el seu camp d’estudi en la relació entre diversitat cultural i participació.

També hi participaran representants de l’àmbit polític local, com Pascal Clouaire, tinent d’alcaldia de Grenoble; Pauline Véron, tinenta d’alcadia de París; Jillian Johnson, alcaldessa de Durham; Rebecca Kemble, regidora de l’Ajuntament de Madison, i Gala Pin, regidora de l’Ajuntament de Barcelona.

Amb aquests i altres noms de referència, la XVIII Conferència Internacional de l’OIDP tractarà sobre com avançar en els reptes de la democràcia local en el segle XXI. També s’hi analitzaran i compartiran propostes i experiències destinades a reforçar i potenciar el paper de les ciutats com a espais clau per impulsar i liderar la democràcia participativa a nivell local.

Barcelona ocupa actualment la secretaria tècnica i la presidència de l’OIDP, una xarxa de més de vuit-centes ciutats d’arreu del món, entitats, organitzacions i centres d’investigació que volen conèixer, intercanviar i aplicar experiències sobre democràcia participativa en l’àmbit local.

Etiquetes associades a la notícia