L’Agència de Salut Pública de Barcelona celebra el vintè aniversari

Hereva d’una tradició centenària, l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) va entrar en funcionament l’any 2003 per dirigir i gestionar els centres i els serveis de salut pública de la ciutat amb l’objectiu de vetllar per la salut de les persones.

14/06/2023 13:32 h

Ajuntament de Barcelona

La gestió de serveis a la comunitat inclou, entre d’altres, els programes de salut comunitària adreçats als districtes, les escoles i els col·lectius vulnerables, així com el desplegament del Pla d’acció sobre les drogues i addiccions a la ciutat.

D’altra banda, el monitoratge de l’estat de salut i els seus determinants té l’objectiu principal de donar suport a la planificació i l’avaluació de programes i serveis sanitaris, incloent-hi la vigilància i el control de malalties transmissibles i brots i la salut laboral.

Entre les seves funcions també s’inclou la vigilància i el control de la qualitat ambiental, les plagues urbanes i els riscos per a la salut que es deriven dels aliments i els establiments alimentaris. I el seu laboratori dona suport analític als programes de vigilància i control i ofereix els seus serveis a altres administracions i entitats del sector privat.

A més, l’ASPB és una de les institucions de salut pública pioneres en el desenvolupament de la recerca i de la docència en aquest àmbit.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia