Nova iniciativa per impulsar projectes socials i de proximitat als barris

"Conjuntament", una innovadora campanya de finançament col·lectiu o 'matchfunding', impulsada per la Fundació Goteo, permetrà que l'Administració pública aporti un euro per cada euro aportat per la ciutadania, i duplicarà així la inversió total per a projectes socials i de proximitat dels barris de Barcelona.

08/12/2017 10:35 h

Ajuntament de Barcelona

Aquesta campanya, que té una bossa de 96.000 euros, ha de permetre el finançament públic d’un total de 24 projectes amb un màxim de 4.000 euros per a cadascun. Quan es llancin les campanyes, a partir del març, i les aportacions ciutadanes superin la quantitat mínima exigida, “Conjuntament” les complementarà a raó d’un euro per cada euro aconseguit. Per tant, en total i com a mínim, els projectes rebran al voltant de 200.000 euros de finançament.

El comissionat d’Economia Social, Desenvolupament Local i Consum, Álvaro Porro, ha destacat que aquest projecte “és fruit i sorgeix del grup de treball Barcola, dedicat a la coproducció de polítiques públiques d’economies col·laboratives i comunitàries, i que es fa amb una plataforma referent a Europa situada a Catalunya, Goteo, un referent en mecenatge col·lectiu per protegir el comú digital”.

Els projectes seleccionats tindran el suport i l’acompanyament d’aquesta plataforma per maximitzar la capacitat de participació i recaptació de les seves campanyes de finançament col·lectiu (crowdfunding). L’èxit de la convocatòria, a la qual s’han presentat un total de 66 projectes, es deu al fet que aquesta nova forma de finançament aconsegueix posar en relleu els projectes que tenen el suport d’una comunitat o bé desperten l’interès i la mobilització de la societat.

Etiquetes associades a la notícia