Aconseguiu el nou calendari solidari dels Bombers amb Causa!

El calendari solidari dels Bombers amb Causa torna a comptar amb la participació dels Bombers de Barcelona. Es tracta d’una iniciativa solidària que enguany arriba a la dotzena edició i en què també col·laboren els cossos de bombers de la Generalitat i d’Andorra i els Pompièrs d’Aran. Els fons recaptats es destinaran a finançar projectes vinculats a la salut de la infància.

04/11/2022 13:22 h

Ajuntament de Barcelona

 

On es pot comprar?

El calendari dels Bombers amb Causa 2023 costa 10 euros i es pot adquirir a les diverses fires i activitats a l’aire lliure en què participen els cossos de bombers, així com a la botiga en línia de l’Obra Social Sant Joan de Déu, a la cooperativa Abacus, en alguns parcs de bombers, en l’Espai Bombers i en diversos establiments locals.

La tendresa com a fil conductor

La nova edició del calendari solidari se centra en la tendresa. La sessió fotogràfica del calendari recull les històries de vida i superació dels infants a través de les imatges i els textos que il·lustren els dotze mesos de l’any i que fan evident el risc d’exclusió dels nens i les nenes amb una discapacitat o que pateixen una malaltia o un trastorn de salut mental.

En el cas dels Bombers de Barcelona, la sessió es va dur a terme al parc de Montjuïc i va tenir com a protagonista en Pau, un nen d’11 anys pacient de l’Hospital Sant Joan de Déu. En Pau, que només té un 5% de visió, va poder viure en primera persona com és el dia d’un bomber. La fotògrafa i fotoperiodista Montse Giralt va ser l’encarregada de captar amb la seva mirada aquests moments inoblidables.

Projectes per millorar la qualitat de vida de la infància

Els recursos que es recaptin amb la venda del calendari es destinaran a finançar projectes com l’estudi per millorar les teràpies d’infants amb una malaltia reumàtica crònica que du a terme el grup d’investigació del doctor Jordi Antón de l’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona, i que rebrà 30.000 euros.

També es donarà continuïtat a projectes d’anys anteriors, com el reforç escolar per a nens i nenes nouvinguts de la Fundació Bayt al-Thaqafa, tres projectes relacionats amb la salut mental dels infants de l’Hospital Sant Joan de Déu – Terres de Lleida i el projecte conjunt de l’Hospital Sant Joan de Déu amb la Fundació SJD d’Atenció a la Dependència anomenat “A peu de llit”, que dona suport domiciliari a infants al final de la vida o que pateixen una malaltia crònica.

Un calendari compromès amb el benestar dels nens i les nenes

Durant l’any 2022 s’han recaptat 82.405 euros, que, sumats a l’excedent no invertit del 2021, fan un total de 95.138 euros. Amb aquests recursos s’han finançat les iniciatives següents:

  • La beca de recerca “Bombers amb causa”, que concedeix l’Hospital Sant Joan de Déu per a la investigació en malalties infantils.
  • Projectes d’atenció a infants en risc d’exclusió atesos en altres centres de Sant Joan de Déu.
  • Tres projectes nous, com el parc infantil per a nens i nenes de famílies refugiades allotjades a la Llar Sant Joan de Déu de Manresa, gestionada per la Fundació Germà Tomàs.
  • Dos projectes del Parc Sanitari Sant Joan de Déu: la humanització del quiròfan pediàtric de l’Hospital de Sant Boi i l’habilitació i condicionament de l’Espai Kids per mantenir els vincles familiars intergeneracionals quan es produeix una hospitalització.

Els Bombers de la Generalitat i l’Obra Social de Sant Joan de Déu col·laboren en aquest projecte solidari des de l’any 2011, arran de la iniciativa de tres bombers voluntaris de la Generalitat que es van proposar aconseguir fons per a la recerca en malalties infantils. Des d’aleshores s’han recaptat 701.961 euros i finançat 32 projectes.

Etiquetes associades a la notícia