Nou protocol policial per atendre persones en un estat greu d’ansietat

Cada dia els cossos policials es troben almenys amb quatre casos de persones en estat greu d’angoixa, ansietat, impulsivitat o violència. Per millorar l’atenció i la intervenció conjunta d’aquestes situacions, es posa en marxa un protocol conjunt d’actuació coordinat amb la Guàrdia Urbana, els Mossos d’Esquadra i el Servei d’Emergències Mèdiques de la Generalitat de Catalunya.

21/03/2019 14:23 h

Ajuntament de Barcelona

Des del 2016 la Guàrdia Urbana de Barcelona ha estat el cos policial pioner a formar els agents en la contenció, verbal i física, de persones en un estat greu d’agitació. Aquesta formació s’amplia a 2.500 agents i comandaments per conèixer el circuit i les fases d’intervenció del nou protocol conjunt d’actuació davant d’aquests escenaris.

Aquest procediment ha estat elaborat juntament amb els Mossos d’Esquadra, el Servei d’Emergències Mèdiques i diverses societats científiques.

Es tracta d’una estratègia d’intervenció per millorar l’atenció de les persones en un estat greu d’ansietat o d’angoixa que per diferents motius pot empitjorar i desembocar en un comportament agressiu i violent. El nou protocol consisteix en una intervenció esglaonada i coordinada entre els agents de la Guàrdia Urbana i el Servei d’Emergències Mèdiques per facilitar la interacció, contenció i acompanyament de les persones des de l’inici i fins que reben l’alta hospitalària, en cas d’ingrés.

Etiquetes associades a la notícia