Pacificació del carrer de les Camèlies

L'espai públic reservat als vianants augmentarà amb la reurbanització del carrer de les Camèlies, entre el carrer de l'Escorial i la ronda del Guinardó, que també permetrà millorar les condicions de la via. Entre altres actuacions, inclou l'eixamplament de les voreres, que tindran zones de descans, l'habilitació d'un carril bici bidireccional i la renovació del mobiliari urbà, l'arbrat i l'enllumenat.

30/11/2017 18:58 h

Ajuntament de Barcelona

La remodelació del carrer de les Camèlies, al districte de Gràcia, forma part del Pla de rehabilitació integral, que aposta per un urbanisme social, de proximitat i més ben distribuït, amb 141 actuacions centrades a millorar el dia a dia dels veïns i les veïnes dels 73 barris de la ciutat.

El projecte preveu eixamplar les voreres entre 4,5 i 6,5 metres, segons el tram, i incloure-hi zones de descans amb bancs i cadires. A més, es renovarà l’enllumenat, que passarà a tenir leds, el mobiliari urbà i l’arbrat, que es col·locarà més allunyat de les façanes. De les diferents espècies que es plantaran, destaca la d’una camèlia a la cruïlla amb el carrer del Secretari Coloma, en referència al nom de la via.

Pel que fa a la calçada, s’hi habilitarà un carril bici bidireccional i un carril bus, i quedarà un carril de circulació de vehicles. A la línia d’estacionament s’ubicaran els baixadors de les parades de bus, els contenidors de neteja, les places per a persones amb mobilitat reduïda i les àrees de càrrega i descàrrega.

El projecte, que té un pressupost d’1.943.280 euros, estarà enllestit el juliol del 2018.

Notícies relacionades