Educació emocional escolar per a infants de 3 a 5 anys

L’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) impulsa l’educació emocional als centres educatius de la ciutat amb el programa “1, 2, 3, emoció!”, dirigit a infants de P3, P4 i P5.

14/04/2021 13:21 h

Ajuntament de Barcelona

L’objectiu del programa “1, 2, 3, emoció!” és treballar l’expressió de sentiments amb els infants de 3, 4 i 5 anys per evitar conductes de risc i adquirir habilitats per gestionar les emocions. El programa planteja activitats per desenvolupar al llarg del curs tant a l’aula, com en l’entorn escolar i l’àmbit familiar i s’hi aborden temes com l’autoestima, la justícia i l’assetjament, la pèrdua o la mort.

Els equips docents que implementen el programa fan una formació en línia impartida per l’ASPB en què es treballen tant els coneixements bàsics d’educació emocional com les mateixes competències emocionals. Els resultats de l’avaluació que ha dut a terme l’ASPB mostren que “1,2,3, emoció!” millora notablement les competències emocionals tant dels infants com del professorat.

El programa s’ha posat en marxa en 56 escoles, hi participen 3.200 infants i està a disposició dels centres públics, concertats i privats amb segon cicle d’infantil de la ciutat que el vulguin desplegar.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades