Amb el Projecte Concilia, més conciliació laboral, familiar i personal

A partir del mes d'octubre, i en el marc del Pla de Barris, es disposa d'un nou servei de canguratge en sis espais de la ciutat, entre els quals el Casal de Barri La Pau i el Casal de Barri Besòs

13/08/2020 23:15 h

Ajuntament de Barcelona

Aquest servei, impulsat pel Pla de Barris, té l’objectiu de facilitar la conciliació laboral, familiar i personal en zones amb la renda més baixa.

El projecte Concilia funcionarà, en un primer moment,
com a prova pilot fins al mes de febrer,
i estarà actiu els set dies de la setmana

L’objectiu és atendre sobretot les sol·licituds de famílies monoparentals amb pocs recursos econòmics, amb una xarxa comunitària dèbil, per tal de facilitar-ne la participació en cursos de formació, la incorporació en el món laboral, la implicació en l’activitat social del barri i poder oferir-los moments puntuals de descans.

Si compleixes aquest requisit i vius a la franja Besòs, pots sol·licitar el servei en aquest enllaç:

Demana cangur – projecte Concilia

Què s’hi farà?

Els sis punts tindran capacitat per acollir entre sis i vuit infants per hora, d’entre 4 i 12 anys, i estaran gestionats per una vintena d’educadors i educadores que treballaran a jornada completa, atendran els infants i les famílies quan arribin al servei i programaran i dinamitzaran les activitats que s’hi facin. Això, a més, possibilitarà l’ocupació juvenil i, per fer-ho possible, s’ha engegat un concurs públic destinat a empreses i entitats socials que ja treballen actualment en el sector del lleure educatiu.

Als infants se’ls vol oferir una atenció bàsica, ludicosocial i educativa en aquells moments en què es poden quedar sols a casa en absència de la seva mare, pare o persona responsable, sempre que no disposin d’altres recursos més adequats. Es prioritzarà les sol·licituds segons aquests criteris:

 • Famílies monoparentals o dones en situació de violència de gènere
 • Unitats familiars amb pocs recursos econòmics
 • Llars amb un nombre més elevat d’infants a càrrec
 • Circumstàncies personals com ara malalties o emergències familiars
 • Sol·licituds fetes amb 48 hores d’antelació
 • Persones que ja siguin usuàries d’algun altre servei municipal

On són els espais del projecte Concilia?

Els espais estaran ubicats en sis zones compreses dins del Pla de barris:

 • La Verneda i la Pau: Casal de Barri La Pau
 • El Besòs i el Maresme: Casal de Barri Besòs
 • La Trinitat Vella: Centre Cívic Trinitat Vella
 • Raval sud: pendent de concreció
 • La Marina: Sala Pepita Casanelles
 • Zona Nord: al matí s’utilitzaran les instal·lacions del Casal Infantil Ciutat Meridiana i, a la tarda, el Centre Cívic Zona Nord

Aquesta iniciativa forma part igualment del Pla de xoc social que s’ha engegat per fer front als efectes socioeconòmics generats per la covid-19, i que han colpejat de manera més forta els barris més vulnerables.

Per aquesta raó, les derivacions als serveis es faran preferentment des de serveis municipals com són el centre Barcelona Cuida, els centres de serveis socials, Barcelona Activa, el Pla de barris, els punts d’informació i atenció a les dones (PIAD) o el Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida (SARA), però també des d’entitats socials de la ciutat que treballen al territori.